Hur och när ska du utfodra din äldre katt?  

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det är viktigt att du utfodrar din katt med rätt mängd foder och med jämna intervall, men det kan vara knepigt - det är viktigt att tänka på att behoven varierar mycket från katt till katt. Utfodringsrekommendationerna som finns på burken eller påsen är bara ett första råd att börja med. Det är viktigt för din katts fortsatta hälsa att den undersöks med jämna mellanrum och att utfodringsmängden regleras efter behoven.

För att se till att din vuxna katt håller sig frisk rekommenderar Hill's följande enkla steg:

  • Väg din katt
  • Utfodra den enligt anvisningarna och veterinärens rekommendationer
  • Bedöm kattens fysiska tillstånd med hjälp av vårt kroppformbedömningssystem mellan varannan och var tredje vecka under de första sex månaderna
  • Reglera fodermängden enligt detta
  • Upprepa

Byta foder

Om du ska byta din katt till Hill's Science Plan Feline Adult Mature, bör bytet ske gradvis under en sjudagarsperiod. Gör detta genom att blanda kattens tidigare foder med allt större mängder av det nya fodret till dess att endast Science Plan ges. Din katt kommer då att kunna njuta fullt ut av den goda smaken och förstklassiga näringen som Science Plan Feline Mature Adult ger.

Du och din veterinär Din veterinär är den tillförlitligaste källan till information om din katts hälsa och välbefinnande. Stäm regelbundet av din katts vikt med din veterinär, eftersom du genom att uppnå och bevara kattens idealvikt inte bara minskar risken för hälsoproblem, utan även ger din katt ett rörligare, hälsosammare och längre liv.

Fråga din veterinär om vilka av dessa tre utfodringsmetoder som är bäst för din katt:

Fri fodertillgång:Katten har alltid tillgång foder.
Tidsbegränsad utfodring: Katten har tillgång till foder under en begränsad tid.
Måltidsutfodring: En doserad mängd foder finns tillgänglig för katten vid särskilda tidpunkter varje dag.

Vatten Din katt måste alltid ha tillgång till färskt vatten. Brist på vatten under längre perioder kan leda till uttorkning och skada kattens hälsa

Godis & belöningar Trots att det kan vara frestande att ge katten rester från matbordet, ger sådan mat inte katten rätt balans med näringsämnen. Var sparsam med belöningar som godis, eftersom alltför mycket kan leda till övervikt eller näringsmässig obalans.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter