Vårda kattungens nya tänder  

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Caring for your kitten's new teeth

Att borsta kattungens tänder är inte lika svårt som det låter. Om du börjar vid tidig ålder och använder en tandkräm som kattungen tycker om, kommer den att tycka om proceduren. Frestas inte att använda en vanlig tandborste för människor eftersom de är olämpliga och kan skada kattens tandkött. Veterinären kan ge dig råd om tandborstar för din kattunge.

Börja med att vänja kattungen genom att försiktigt lirka in ett finger i munnen och gnugga tänderna varsamt. Vänj sedan kattungen vid tandborsten: sätt lite tonfisk eller tonfiskspad på borsten för att fresta den. När kattungen har vant sig vid borsten kan du börja använda katt-tandkräm.

Om du tycker att det är alltför svårt att borsta kattungens tänder bör du vända till veterinären. De flesta klinikerna erbjuder tandkontroller och kan visa dig hur du borstar kattungens tänder.

När katten blir fullvuxen kan du köpa särskilt foder som håller tänderna friska, t.ex. Hill's™ Science Plan™ Oral Care

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

    Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

    Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

    Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
  • INAKTIVA OCH MED TENDENS TILL ÖVERVIKT, KATTUNGAR (upp till 1 års ålder), NEUTERED CATS, VUXNA KATTER (1-7 års ålder)