Gör starten på höstterminen rolig för hunden också!

Published by
minuters läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Här är några jättebra tips på hur du förenklar övergången från sommarkul till skola och allvar för både dig och din fyrbenta familjemedlem. Du kan använda de här tipsen vid alla förändringar, såsom nya arbetstider, att introducera en ny familjemedlem, eller till och med semestertider:

 • Ta fram en rutin som funkar för alla – och håll dig till den! Både hundar och barn uppskattar lite förutsägbarhet under dagen, så se till att morgon- och kvällsrutiner är mer eller mindre oförändrade, så hjälper det alla. Barn i alla åldrar kan få ansvar som är lämpligt för deras ålder, så att de är involverade.
 • Övergå försiktig till rutinen. Plötsliga förändringar kan vara svåra att anpassa sig till, särskilt för hundar, både ur praktisk synvinkel (som när det är dags att uträtta behov) och från mindre påtagliga perspektiv som att bli nervös när en familjemedlem är ”borta för länge”. Så länge som du övergår i skolrutiner tidigt och sakta hjälper det till att göra förändringen mindre abrupt för alla.
 • En hund som är involverad är en glad hund: ta med dig din trogna kamrat när som helst! Hundar vill bara vara med familjen, så om hundens beteende funkar bra på allmänna platser finns det inga skäl att låta den vänta hemma, bara du har tränat den som valp att ”vara offentlig”. Fotbollsträning, utflykter till parken efter skolan och andra aktiviteter kan vara hundvänliga och låter din hund känna att den är involverad och stimulerad. Om du frågar i förväg om hundvänliga anläggningar undviker du överraskningar, och genom att ta med en tuggleksak och vattenskål ser du till att hundens behov uppfylls även om fotbollsträningen drar ut på tiden.
 • Gör hemmet roligt för din hund! Från att ha varit den ständiga bästa kompisen vid alla lekar under sommaren blir hundar ”bortglömda” hemma (som de ser det) när skolan börjar igen. Gör tiden hemma rolig genom att gömma godbitar eller särskilda ensam hemma-leksaker runtom i huset som hunden kan leta reda på. Stoppa undan dessa särskilda leksaker vid andra tillfällen så att de känns nya.
 • Uppmuntra barnen att leka med hunden! Att lära barnen några enkla lekar att leka med hunden (såsom kurragömma, bygga en hinderbana eller apport) är ett bra sätt att hålla dem engagerade och aktiva, och ett bra sätt att hjälpa till att lindra hundens uttråkning under dagen. Lek med hunden när du kommer hem, innan andra aktiviteter börjar, så att hunden känner sig uppskattad.

Detta är bara några bra idéer på hur du kan göra övergången till att skolan börjar enklare för hunden. Var gärna kreativ, involvera andra familjemedlemmar – särskilt barnen, som säkert har några fantastiska, kreativa idéer – och skapa en personlig lista över nya sätt att hjälpa hunden att anpassa sig till vardagen igen!

Dela dina idéer på Facebook och Instagram – vi vill gärna höra från dig!

Relaterade artiklar

 • Håll din valp frisk

  Du är den person som bäst kan se till att din valp håller sig frisk och pigg.
 • Hitta och avlägsna loppor på hundar

  Dogs running Lär dig mer om varningstecken, symtom och behandlingar för säsongsbundna hundallergier och klåda från fästingar, loppor och andra irriterande parasiter!
 • Sköt om din valp

  Dogs running Alla valpar ska borstas dagligen, och inte bara för att förbättra hudens och pälsens skick.
 • Hundar som är rädda för åskan

  Dogs running Rädsla för åskan är en vanlig fobi hos hundar. Det visar sig ofta genom att den gömmer sig, gnäller, skäller, skrapar med tassen eller urinerar. Ingen vet med säkerhet varför en hund är rädd för åskan.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken är speciellt utformat för att stödja aktiv rörlighet och vård av leder hos hundar som föredrar en mindre storlek på foderbitarna. Berikat med omega 3-fettsyror och kliniskt bevisade antioxidanter.</p>