Sällskapshundar som hjälper människor

Att använda hundar inom terapin går långt tillbaka till 1700-talet i England. Idag blir det alltmer etablerat att använda djur som hästar, katter, kaniner och även hundar i många situationer.

Att använda terapihundar är i grunden ett slags fysioterapi som ofta relateras till psykosociala beteenden. Detta betyder på vanligt språk att hundar används för att hjälpa människor att bli mer socialt medvetna och utveckla finmotoriken.

Barnsjukhus och ålderdomshem är vanliga platser där man använder specialtränade hundar. Eftersom hundar kan hjälpa mot känslor som ensamhet och depression är det särskilt användbart för känsliga patienter. En vänlig hund att leka med kan vara en meningsfull aktivitet som hjälper människor som lätt faller in i apati. Det är ju roligt också!

Alla hundar som används som terapihundar väljs ut efter temperament och inte ras. Alla hundar som trivs med människor kan bli terapihundar efter rätt genomgången utbildning. Hunden behöver låta människor klappa och röra vid den, ibland på ett klumpigt sätt. I vissa fall möter hunden en patient som ligger i sängen eller sitter i en rullstol, så den måste kunna sitta stilla i situationer som kan vara obekväma.

Hundarna måste också vara vid god hälsa, både fysiskt och mentalt. Att få rätt näring är viktigt för alla hundar, och därför har Hill’s ett komplett sortiment av näring som håller din hund frisk, oavsett om den är liten eller stor, gammal eller ung.

Relaterade artiklar om hund- och kattskötsel

  • Hitta och välja valp | Hill's Pet

    Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
  • Vad du bör göra när din hund dör | Hill's Pet

    Den genomsnittliga livslängden för hundar är mellan tio och tolv år. Detta betyder att många ägare kommer att gå igenom den smärtsamma upplevelsen att mista sin hund.
  • De rätta hundleksakerna | Hill's Pet

    Hundar älskar att leka, både med sin husse/matte eller för sig själva. Leken ger motion, mental stimulans och gör att hunden knyter an till dig. Så bra hundleksaker är nödvändiga för att din vän ska trivas och vara säker.