Sällskapshundar som hjälper människor

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Att använda hundar inom terapin går långt tillbaka till 1700-talet i England. Idag blir det alltmer etablerat att använda djur som hästar, katter, kaniner och även hundar i många situationer.

Att använda terapihundar är i grunden ett slags fysioterapi som ofta relateras till psykosociala beteenden. Detta betyder på vanligt språk att hundar används för att hjälpa människor att bli mer socialt medvetna och utveckla finmotoriken.

Barnsjukhus och ålderdomshem är vanliga platser där man använder specialtränade hundar. Eftersom hundar kan hjälpa mot känslor som ensamhet och depression är det särskilt användbart för känsliga patienter. En vänlig hund att leka med kan vara en meningsfull aktivitet som hjälper människor som lätt faller in i apati. Det är ju roligt också!

Alla hundar som används som terapihundar väljs ut efter temperament och inte ras. Alla hundar som trivs med människor kan bli terapihundar efter rätt genomgången utbildning. Hunden behöver låta människor klappa och röra vid den, ibland på ett klumpigt sätt. I vissa fall möter hunden en patient som ligger i sängen eller sitter i en rullstol, så den måste kunna sitta stilla i situationer som kan vara obekväma.

Hundarna måste också vara vid god hälsa, både fysiskt och mentalt. Att få rätt näring är viktigt för alla hundar, och därför har Hill’s ett komplett sortiment av näring som håller din hund frisk, oavsett om den är liten eller stor, gammal eller ung.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>