Sällskapshundar som hjälper människor

Published by
Minuter läsning

Att använda hundar inom terapin går långt tillbaka till 1700-talet i England. Idag blir det alltmer etablerat att använda djur som hästar, katter, kaniner och även hundar i många situationer.

Att använda terapihundar är i grunden ett slags fysioterapi som ofta relateras till psykosociala beteenden. Detta betyder på vanligt språk att hundar används för att hjälpa människor att bli mer socialt medvetna och utveckla finmotoriken.

Barnsjukhus och ålderdomshem är vanliga platser där man använder specialtränade hundar. Eftersom hundar kan hjälpa mot känslor som ensamhet och depression är det särskilt användbart för känsliga patienter. En vänlig hund att leka med kan vara en meningsfull aktivitet som hjälper människor som lätt faller in i apati. Det är ju roligt också!

Alla hundar som används som terapihundar väljs ut efter temperament och inte ras. Alla hundar som trivs med människor kan bli terapihundar efter rätt genomgången utbildning. Hunden behöver låta människor klappa och röra vid den, ibland på ett klumpigt sätt. I vissa fall möter hunden en patient som ligger i sängen eller sitter i en rullstol, så den måste kunna sitta stilla i situationer som kan vara obekväma.

Hundarna måste också vara vid god hälsa, både fysiskt och mentalt. Att få rätt näring är viktigt för alla hundar, och därför har Hill’s ett komplett sortiment av näring som håller din hund frisk, oavsett om den är liten eller stor, gammal eller ung.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter