Använd dina barns gamla leksaker som hemmagjorda kattleksaker

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Om du är kattägare och även förälder, så vet du redan att din kattunge älskar dina barns leksaker. Men visste du att så fort ditt barn blivit för stor för sina leksaker kan du lätt förändra leksakerna till roliga, fantastiska hemmagjorda leksaker till din katt?

Ditt hem är en guldgruva för gör-det-själv leksaker till din katt! Börja med att gå igenom din leksakssamling med nya friska ögon. Vad kan du på ett säkert sätt göra om till en ny leksak till din kattunge? Mjukisdjur är en bra start och din kattunge har alltid ett stort intresse av sådana. Klipp bort eventuella morrhår, plastögon och andra farliga material och du är klar!

Som Vetstreet påpekar är det viktigt att hela tiden ha säkerhet i åtanke när du ändrar ditt barns leksaker till en djurleksak. "När det gäller plyschleksaker, undvik fyllnadsmaterial som polystyrenkulor, nötskal eller bönor. "Du bör också leta efter batterier (ta alltid bort dem) och material som rosetter, trådar, garn eller fjädrar eftersom de kan skada din katt om den äter upp dem.

Undvik även att ge din katt träleksaker, framför allt sådana som är målade. Katter tuggar i sig saker och kan svälja träflisor eller färg och inget av det är bra för kattens hälsa.

Katter älskar även allt som är runt, så låt din katt ha full tillgång till gamla bollar som ligger i ditt hem. Men se till att ingen av dem är så små att de kan sväljas. Inomhus-tält är en annan uppskattad leksak och utgör en fantastisk sovplats eller gömställe för din smygande katt.

Andra idéer på gör-det-själv leksaker inkuderar följande:

Klösbräda för katt

gray cat using a cat scratching post with a child's toy attached.

Ge din katts gamla uttjänta klösbräda ett nytt liv genom att använda gamla barnstolsleksaker som är designade för att fånga riktigt små barns uppmärksamhet och hjälpa barnet att utveckla sina motoriska förmågor. Dessa leksaker fungerar på samma sätt för kattungar. Sätt fast leksaken med den mjuka sidan utåt och knyt fast den med rejäla snören och se till att katten inte kommer åt att tugga på änden på snöret.

 

Kattpussellåda

Gray cat plays with children's blocks in a shoebox with holes cut out form the top.

Hemmagjorda kattleksaker, som pussellådor, kan tillverkas genom att återanvända olika leksaker. För att tillverka en pussellåda kan du använda stora stapelbara byggklossar av plast (använd inga små klossar som får plats i kattens mun) och sedan kan du gömma dem i hörnen i ditt hem. Dessutom kan du ta en kraftig kartong, till exempel en skokartong. Klipp hål i locket och sidorna på kartongen, gör hålen tillräckligt stora, så att din katt kan se den färgglada klossen inuti och även att hon med tassen kan grabba tag i klossen. Lämna kartonglocket öppet så att du lätt kan byta ut leksaken (återigen, alla leksaker måste vara större än kattens mun och inte innehålla några farliga material för en kattunge) och som extra krydda, strö lite kattmynta i lådan.

Genom att förvandla barnleksaker till gör-det-själv-kattleksaker minskar du sopmängden och ger leksakerna nio liv.

Image source: Christine O'Brien

Biografi artikelförfattare

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien är författare, mamma, före detta professor i engelska och kattägare sedan många år och hon har två Russian Blue katter hemma. Hennes arbete kan följas i What to Expect Word of Mom, Fit Pregnancy and Care.com, där hon skriver om djur och familjeliv. Läs mer och följ henne på Instagram och Twitter @brovelliobrien.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

    Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

    Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

    Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
  • INAKTIVA OCH MED TENDENS TILL ÖVERVIKT, KATTUNGAR (upp till 1 års ålder), NEUTERED CATS, VUXNA KATTER (1-7 års ålder)