Hur hundar visar att de har saknat sina ägare efter att ha varit iväg en längre tid

Published by
Minuter läsning

Om du någonsin har åkt på en resa utan din hund, så är den bästa delen av att komma tillbaka att se hur glad han är över att se dig. Däremot kan reaktionerna som en hund visar vid dessa tillfällen variera och kan även vara oförutsägbara. Kolla in dessa tio underbara sätt hundar välkomnar sina ägare tillbaka efter en lång tid isär.

Dog taking a selfie with pet parent

1. Super selfies

Många älskar att visa världen hur glada de är att träffa den de inte har sett på länge. Vissa hundar ställer då mer än gärna upp med en pose när de är tillsammans igen. Ofta är anledningen till detta att härma ditt beteende,  men det blir även en perfekt bild. Vissa vovvar har till och med sina egna sociala medier att dela selfies på.

Shaggy dog lying on his back in the grass expecting a belly rub.

2. Klia mig på magen

Vilken hundägare skulle inte vilja sätta ner bagaget och klia en mage som denna så fort de har satt sin fot innanför dörren? Många hundar kommer ligga kvar på golvet tills deras ägare ger dem den uppmärksamhet som de förtjänar, medan andra föredrar andra metoder...

Yorkie dog on a man's lap with his face touching man's face.

3. Hälsning ansikte mot  ansikte

Denna hund vill, utan tvekan, ha en förklaring till varför hans ägare varit borta så länge ( i verkliga fallet vill han bara få ägarens doft tillbaka). Oavsett om du är en hundpussare eller om han kräver magkli så är det viktigt för er bägge att spendera tid ensam med hunden.

Large yellow lab peaking around corner with toy at his feet.

4. Lek med mig

Som du nog kan föreställa dig, så blir hundar uttråkade när deras människor är borta. Så bli inte överraskad ifall han hämtar varenda leksak i hela huset när du äntligen kommer hem. Oddsen är låga på att din hund ser fram emot mycket lektid när du kommer hem. 

Dog being silly

5. Galenskap överallt

Vissa hundar verkar tappa förståndet helt när de återser sin familj. Medan din hund gör allt från att springa runt i cirklar, till att skälla  och hoppa, till att rulla runt på marken  ,är skratta allt du kan göra  tills de äntligen lugnar sig och inser att du faktiskt är tillbaka. 

Basset hounds waiting with their heads on a window sill.

6. Väntar i fönstret

En hund som är glad över att se sin ägare igen kanske väntar med vidöppna ögon och med viftande svans i fönstret. Det är inte ovanligt att hundar kan känna igen ljudet eller bilen som dyker upp när du kommer hem, så det kan vara allt som räcker för att de ska springa upp till fönstret och visa hur glada de är över att du äntligen är hemma (förhoppningsvis med en näringsfylld godbit).

Dog with nose pressed against camera for very close up shot.

7. Och var har du varit?

Har du en hund som luktar på dig frenetiskt när du kommer hem från en resa? Hunder har över 300 millioner luktreceptorer i nosen enligt PBS och de vet när du har varit omkring  andra djur eller i främmande mark. Inte nog med det  , de älskar att ta in alla dessa lukter du tar med dig hem.

Brown dog licking human hand.

8. Pussar i överflöd

Vissa hundar kan inte hålla sig  från att överösa dig med sin kärlek när du kommer hem från en resa. Var beredd på både pussar och kramar , för hundar älskar alltid att visa deras villkorslösa kärlek för sina människor  och vilken hundälskare älskar inte en riktigt blöt nos i ansiktet efter att ha varit iväg?

Golden Retriever hiding in tall grass.

9. Kurragömma någon?

Även fast de flesta hundar kommer springande och skällande för att träffa sin ägare efter en resa, så föredrar vissa hundar att gömma sig och hoppas på att deras ägare kommer och letar efter dem. Detta betyder inte att de inte har saknat dig, så  leta upp din hund och ge honom din fulla uppmärksamhet ett litet tag när du kommer hem.

Sleepy dog with head on a green pillow.

10. Absolut ingenting

 ”Hej kompis, jag är hemma!” ropar du när du kommer hem och möts av komplett tystnad. När din hund fortsätter att sova eller inte gör någonting när du kommer innanför dörren, så betyder inte detta att de inte har saknat dig. Vissa hundar vill att du ska gosa upp dig bredvid dem och andra  kan (över tid) ha vant sig vid långa tider iväg från varandra och vet att de inte behöver använda sitt skådespeleri för att få den omfamningen de vill ha.

Hundar kan minst sagt ha unika sätt att visa hur mycket de har saknat dig efter en resa och att fånga dessa ögonblick kan defintivt hjälpa dig att minnas alla de miljoner anledningar till varför din kärlek brinner som tusen solar för dem.

Contributor Bio

Chrissie Klinger Contributor Bio Image

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger is an educator, writer, and mother of two children, three dogs, and three cats. She enjoys living an active and eco-friendly lifestyle.

Relaterade artiklar

 • Hundprat

  Det viktigaste du kan göra för din hund är förmodligen att lära dig något om dess psykologi. Att förstå hundpsykologi gör det lättare att leva lyckligt och harmoniskt tillsammans med din hund.
 • Små hundraser: Vad du behöver veta

  Funderar du på att skaffa en liten hund? Lär dig mer om för- och nackdelar med små hundraser, till exempel vilken mat och vilket utrymme som gäller, så att du kan avgöra om de passar dig.
 • Vad betyder min valps beteende?

  Lär dig hur du läser valpens beteende genom dess kroppsspråk, inklusive kroppsspråk som svansviftning och svansens läge, och hur detta beteende förändras med åldern.
 • Vad din hund försöker säga

  Ord må vara viktiga för mänsklig kommunikation, men hundar kommunicerar med kroppsspråk och läten. Lär dig hur du ska tolka hundens signaler

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.