Saker att tänka på när du adopterar en äldre hund

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Många väljer att hitta ett nytt husdjur via någon av Hill’s partners djurhem, andra djurhem eller via en räddningsorganisation. Detta är ett fantastiskt val då det ger ett hemlöst djur en andra chans till ett kärleksfullt hem via adoption.

En vuxen hund eller valp? Med en frisk, vuxen hund så har du redan en god uppfattning om hundens temperament. En valp kan bete sig på ett sätt när den är liten men förändras mycket då den växer upp. En vuxen hunds personlighet kommer att vara mer konsekvent och uppenbar genom att se hur den interagerar med personalen på hundhemmet.

En annan anledning till att välja en fullvuxen hund framför en valp är helt enkelt att de kräver mindre jobb. Valpar kräver mycket uppmärksamhet för att hållas stimulerade och se till att de inte råkar ut för olyckor. En vuxen hund kommer troligtvis inte söka lika mycket uppmärksamhet från sin ägare, som kanske inte har tid eller energi att hålla jämna steg med en valp.

Saker att tänka på när du adopterar en vuxen hund:

  • Personlighet — se till att det är en individ som passar bra för dig. Personalen på hundhemmet kommer att kunna ge dig en bra bild av hundens temperament.
  • Interagerar hunden mycket med andra djur eller trivs den bäst själv? Personalen kan informera dig om hunden är klängig eller mer avslappnad. Om du ska adoptera en hund till ett hem som redan har andra husdjur bör du leta efter hundar som är vana vid att bo med andra djur.
  • Spendera lite tid ensam med hunden eller hundarna som du tar med dig hem — fråga personalen på hundhemmet om det finns något lugnare utrymme där du kan interagera med och lära känna hunden.
  • Att vistas på ett djurhem med andra hundar kan vara extremt stressigt och skrämmande, så det kan ta några minuter för hunden att lugna ner sig och visa upp sina sanna personlighet.

Hälsokontroller och vaccination är livsviktigt. De flesta hundhem har redan gjort en noggrann hälsokontroll och hunden är troligtvis vaccinerad och redan kastrerad. Men kolla ändå över hunden från nos till svans för att upptäcka eventuella hälsoproblem. Glöm inte att fråga om vilket foder hunden får just nu och rådfråga sedan din veterinär om det är ett bra foder för att hålla din hund frisk.

Krav för adoption kan variera.  Vissa hundhem kräver att du skriver på ett kontrakt när du är redo för att adoptera. Se då till att läsa igenom vad som står noggrant. Det kan innehålla krav som att du inte får ge bort hunden som en present. Om du planerar att ge bort hunden som en present bör du se till att boka in ett besök med den tilltänkta ägaren på hundhemmet så att denne kan delta i adoptionen.

Välj den hund (eller hundar) som du känner starkast band med. Lycka till och grattis till det nya tillskottet till din familj.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter