Ny Hund-/Kattägare: Hund

Funderar du på att skaffa en valp? Bläddra bland de här artiklarna för att göra din övergång så smidig som möjligt.

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Ta hem en valp eller äldre hund

Grattis! Du har fattat det stora beslutet att skaffa en fyrbent, pälsklädd familjemedlem! Det är en av de mest spännande händelserna i livet, men samtidigt ett stort ansvar. Det kräver många förberedelser och massor med saker till hunden. Men innan du börjar gå runt i butikerna bör du tänka på följande: Känner du till en bra veterinär? Är ditt hem säkert för en hund? Om du har barn, har du prata med dem om hur viktigt det är att vara försiktig med en hund? Dessa frågor är bara början. Skriv en checklista med frågor du behöver ha svar på. Läs sedan några av våra användbara artiklar för att få information om hur du får din nya bästa vän att trivas.

Innan hunden kommer hem 

Oavsett om du tar hand om en hund från ett hundhem eller hämtar den från en kompis/uppfödare finns det några saker du behöver göra innan den kommer hem. Först bör du se till att alla farliga och värdefulla saker – kemikalier, rengöringsmedel, kläder, böcker, osv. – antingen plockas bort från hemmet eller i alla fall är utom räckhåll. Detta betyder att skåp ska vara låsta, bänkar och golv fria och strömkablar och sladdar ska vara utom synhåll eller fästade i väggen. Som du säkert redan vet älskar valpar att tugga på saker. Så se till att den har massor av lämpliga leksaker att gå loss på – det kan bespara dig att behöva köpa många nya par skor! Du behöver också gradvis introducera hunden för små barn. Ta det lugnt och försiktigt, så att de får en positiv upplevelse tillsammans varje gång. Det är svårare med andra djur. Om de inte kommer överens till att börja med kan du ha dem i separata rum och gradvis låta dem vara tillsammans under allt längre stunder. Håll koll på dem när de är tillsammans tills du är säker på att alla är sams.

Efter att hunden kommit hem

De första dagarna efter att du introducerat din hund för de nya omgivningarna följer en period av anpassning, inte bara för dina familjemedlemmar, utan också för valpen. Se till att den har det bra genom att skaffa det nödvändigaste (halsband och koppel, hundmat, sovplats, vattenskål osv.) Lägg ut flera olika leksaker som hunden kan leka med och skapa en säker miljö för den genom att ta bort giftiga växter och se till att skräppåsen i badrummet är utom räckhåll. När ni lär känna varandra kommer du gradvis förstå vad din hund gillar och vad den ogillar. Kom bara ihåg att ha tålamod och njuta av varje stund av din nya vänskap.