Hur mänsklig mat påverkar din hund eller katt: Mänskliga kaloriekvivalenter

Published by
Minuter läsning

Ge inte matrester till din hund eller katt - speciellt inte när de försöker gå ner i vikt. Ta en titt på dessa onyttiga godbitarna och vad de skulle betyda i mänskliga termer.

 • För en katt kan ett glas mjölk eller en bit ost verka som en liten godbit, men det motsvarar en hel måltid för katter. 
 • För hundar kan en kaka eller en bit ost verka som en liten godbit, men det motsvarar också en hel måltid för hundar.

För många ohälsosamma godbitar kan snabbt bli för mycket!

 

NOTERA: Om din veterinär har föreslagit att du ska använda ost eller annan mänsklig mat för att administrera medicin, var noga med att hålla koll på de extra kalorierna och räkna med dem i din hund eller katts dagliga kaloriintag. Rådfråga alltid din veterinär om du har några frågor. 

Treat translator

Relaterade artiklar

 • Kaloriomvandlare för hundar och katter

  För mycket av det goda kan leda till övervikt och andra relaterade hälsorisker. Använd detta verktyget för att se vad dessa livsmedel motsvarar för din hund eller katt | Hill's Pet
 • Jämför kaloriinnehållet i din hund- eller katts foder med andra varumärken

  Hill's är ett RIKTIGT LIGHTFODER för hundar! Bland dessa varumärken är Hill’s Science Plan det enda torrfodret för vikthantering av hundar som uppfyller AAFCOs (Association of American Feed Control Officials) krav på maximalt tillåtet kaloriinnehåll.
 • Vitaminer

  Dogs running Vitaminer kan delas in i två huvudgrupper beroende på om de är fettlösliga eller vattenlösliga. Därtill finns det en grupp av vitaminlika substanser som påminner om vitaminer utan att helt passa in i någondera kategori.
 • Fats

  Dogs running Dietary fats are required to supply energy: dietary fat provides the pet with 2.25 times more calories per weight unit than protein or carbohydrates.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken är sammansatt för att bevara muskelmassa och en god hälsa hos vitala organ. Med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och Omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.