De rätta hundleksakerna

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Dog and peopleHundar älskar att leka, både med sin husse/matte eller för sig själva. Leken ger motion, mental stimulans och gör att hunden knyter an till dig. Så bra hundleksaker är nödvändiga för att din vän ska trivas och vara säker. Säkerhet viktigast Se till att de leksaker du ger din hund har rätt storlek. För små leksaker kan lätt sväljas vilket kan leda till både kvävning och skador på mage och tarm. Var också försiktig med garn, snören eller gummiband, de kan verka väldigt intressanta för hunden, men är inga bra leksaker. Alla leksaker som har lösa delar som kan gnagas loss (t.ex. plastögonen på ett gosedjur) ska undvikas. En bra regel är att så fort en leksak börjar gå sönder så ska den bytas ut. Apport! En tennisboll är en klassisk hundleksak. Den studsar, har en yta som är bra att gnaga på och den är lätt att kasta. En frisbee är också en perfekt leksak om din hund gillar att fånga saker. När du köper en frisbee välj en variant av mjukt gummi eller tyg. De kanske inte flyger lika bra, men är mycket mer skonsam för din hunds mun och tänder. Vad som kan vara ännu roligare att kasta är något som studsar oregelbundet. Eftersom din hund inte kan förutse hur leksaken studsar blir leken extra rolig. En gummiboll med en svans av tjockt rep studsar och rullar oregelbundet. Gummileksaker är över lag ett bra val eftersom de kan kastas, bli tuggade på eller rullas. Ett bra sätt att hålla din hund sysselsatt ett tag är att stoppa bitar av hundgodis i en ihålig leksak. Hunden måste rulla, puffa knuffa och gnaga på leksaken för att få ut godiset. Det kan vara en väldigt spännande uppgift för din hund, och väldigt underhållande för dig också! Pip, pip! Leksaker som piper kan vara väldigt roliga för hundar. Vissa nöjer sig med att gnaga på leksaken och få den att pipa. Men andra kommer att försöka få ut själva "pip-mekanismen", så se till att den sitter fast ordentligt. Om leksaken börjar gå sönder är det dags att byta ut den. Vissa hundar gillar mjuka, uppstoppade leksaker. De kommer att behandla leksaken som en valp och bära runt på den eller anfalla den samt sitta och tugga på den. Det bästa är om leksaken kan tvättas i maskin. De lämpligaste mjukdjuren är de som går att köpa i en djuraffär eller hos veterinären. Du håller leksakerna intressanta för hunden längre om du inte tar fram alla på en gång. Ta fram några få och byt ut dem efter några veckor. På så sätt är leksakerna nya för din hund. Att gömma leksakerna är också ett bra sätt att överraska och upprätthålla hundens intresse för leksakerna.

Relaterade artiklar

 • Tips for Taking Great Pictures of Your Dog

  Dogs running Every pet parent wants to capture the many moments in their dogs life; learn how to make the most of those moments by taking the perfect picture.
 • The Facts Behind Clinically Proven Dog Food

  Dogs running With so many marketing terms appearing on pet food labels, it can be hard to tell which options are really best for our furry friends.
 • Sällskapshundar som hjälper människor

  Dogs running Att använda hundar inom terapin går långt tillbaka till 1700-talet i England. Idag blir det alltmer etablerat att använda djur som hästar, katter, kaniner och även hundar i många situationer.
 • How Search & Rescue Dogs Contribute to Our Society

  Dogs running Dogs, in addition to being great household pets, play an important role in other areas of our society. The SAR dogs are invaluable in many disaster situations, with some experts estimating that one dog can do the same amount of work as more than 20 people.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>