Varför din kattunge klöser

Published by
Minuter läsning

Vassa klor

När kattungen växer så gör klorna det också! För att hålla dem fina kommer kattungen att klösa. Klösning är ett naturligt sätt att markera sitt revir och samtidigt få sträcka på musklerna. Förutom de fysiska märkena, lämnas även en doft kvar och utsöndrade hormoner. Detta hjälper katten att markera sitt territorium och känna sig trygg i sin omgivning.

Du ska inte försöka att hindra kattungen från att klösa - det är ett naturligt och hälsosamt beteende. Förmodligen vill du däremot inte att kattungen klöser sönder dina möbler. Det bästa sättet att skona möblerna på är att skaffa en klösbräda eller stolpe. Sorten som är lindad med rep eller täckt med bark är oftast kattens favoriter. Placera klösbrädan/stolpen vid kattens favoritplats och uppmuntra katten att fysiskt använda den. Du kan också gnida in den med kattmynta för att göra den oemotståndlig.

Kattungens klor växer kontinuerligt och du bör klippa klorna med några månaders mellanrum. Veterinären kan göra detta åt dig och även rekommendera en lämplig klotång om du bestämmer dig för att sköta klippningen själv. Se till att veterinären visar dig hur du ska göra det på bästa sätt.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • Hill's™ VetEssentials™ Katt Äldre Vuxen 7+ Kyckling

  <p>Veterinärexklusiv. Noggrant balanserad näring som hjälper till att bevara funktionen hos njurar och vitala organ. Med kliniskt bevisade antioxidanter, omega-6 och reducerad fosfor.
 • Hill's™ VetEssentials™ Kattunge Kyckling

  <p>Veterinärexklusiv. Avancerad näring för frisk växt och utveckling med hög immunitet. Innehåller kliniskt bevisade höga nivåer antioxidanter och DHA.
 • Hill's™ Ideal Balance™ Katt Vuxen Utan Spannmål med Kyckling och Potatis

  <p><strong><span class='nowrap'>Ideal Balance™</span> No Grain Feline Adult</strong> är speciellt sammansatt för att möta vuxna katters behov och är tillverkad UTAN SPANNMÅL. Vi garanterar perfekt balanserad näring för din katts hälsa - inget mer, inget mindre. </p><p></p><p>   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>