Lek och barn  

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kattungen är född till lek

När det gäller lek, har kattungen naturliga anlag - den kan göra allting till en lek. En hopskrynklad pappers- eller foliebit, ett pennlock eller ett litet föremål fastknutet i ett snöre - kattungar har svårt att stå emot frestelsen att leka. Kattungen är bara glad att få leka med dig och bandet mellan er kommer att stärkas.

En skön ny värld

Kattungar är nyfikna små krabater och den kommer att utforska nya territorier, i synnerhet platser där den kan krypa in. Papperspåsar, köksskåp och under sängen - kattungen måste helt enkelt ta reda på vad som kan finnas där. Och så ett varningens ord: se till att stänga luckan på tvättmaskinen och torktumlaren eftersom kattungen kan bli instängd. Glöm inte heller att fälla ned toalettlocket…

Kattungens egna leksaker

Du och kattungen kan ha roligt med kattleksaker, särskilt små och mjuka leksaker. Dessa kan kastas runt och plockas upp med klorna och tänderna. Ni kan leka kurragömma med en leksak för att stimulera den naturliga jaktinstinkten och kattungen kommer att jaga sitt "byte" i timmar. Du kan ge kattungen en leksak preparerad med kattmynta och se hur den rullar runt i ett glädjerus. Kattmynta innehåller ett naturligt ämne som nästan alla katter älskar. Men var försiktig! Vissa katter blir aggressiva av kattmynta medan andra inte reagerar alls.

Den naturligt nyfikna kattungen kan tugga på dina krukväxter , och en del av dessa kan vara giftiga. I förebyggande syfte kan du kontrollera om du har några giftiga växter hemma, och ställa undan dem. Liljor, julstjärnor och cyklamen är särskilt giftiga för katter.

Rivstarter

Att kunna klösa och sträcka på sig är viktigt för kattungens välmående, och dina gardiner och uppstoppade möbler blir naturliga måltavlor. Se till att ge kattungen har en egen klösbräda redan från första dagen för att förhoppningsvis distrahera den från möblerna. Ett ännu bättre alternativ är att se till att klorna alltid är klippta. Om kattungen inte verkar intresserad av klösbrädan kan du strö ut eller droppa lite kattmynta runt foten. Katter brukar inte kunna motstå doften, och då kanske den börjar använda klösbrädan.

Kattungar och barn är ämnade för varandra. Så småningom

Det kommer knappast som en överraskning att barn älskar kattungar. Men barn som är yngre än 5 år bör inte leka med kattungar som är yngre än 6 månader. Kattungar är väldigt lekfulla och har vassa små klor och tänder - ett ungt barn kan ha svårt att förstå att en liten klösning är en del av leken. Det är bra för barn att växa upp med husdjur och de kommer att ha en givande relation när de är äldre och kan förstå varandra.

Lär dina barn att ta hand om den nya familjemedlemmen och hur man leker med den, när och hur den ska matas (glöm inte vad man inte får mata den med). Barnen lär sig också ansvar om de får turas om att diska kattungens matskål. Även om det kan vara svårt att låta bli kattungen, måste barnen lära sig att kattungen behöver mycket sömn och inte ska störas när den lägger sig för att få lite välförtjänt vila.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter