Ta hem din första kattunge

Published by
Minuter läsning

Förutom att vara bedårande finns det många andra fördelar med att äga en kattunge. Katter är i allmänhet väldigt välvårdade och prydliga husdjur. De är stolta över renlighet och kan vara ganska självständiga när de växer upp, vilket innebär att de behöver mindre av din tid än till exempel hundar. Kattungar är så söta och lekfulla och är mycket underhållande att ha i närheten, men du kan inte gå in i kattägande med lätthet. Din kattunge kan fortsätta att leva fram till sina sena tonår eller längre.

Ta hand om en kattunge

När du hämtar din kattunge måste du vara förberedd. Det finns några grundläggande saker som kattungar behöver för att få den allra bästa starten i livet och för att växa upp till friska, glada och vänliga katter.

Först och främst behöver kattungen en kattlåda eller två. De flesta kattungar har lärt sig att använda kattlådan av sin mamma och sina syskon, det är ofta instinktivt, men vissa kattungar behöver lite mer uppmuntran för att gå till rätt ställe. Du kan hjälpa din kattunge att lära sig var den ska uträtta sina behov genom att placera den i kattlådan efter att ha ätit eller har vaknat efter en tupplur, och hålla ett öga på kattungen för tecken på att den letar efter någonstans att uträtta sina behov. Ha flera kattlådor till hands när din kattunge är liten så att den alltid har en inom räckhåll. Kost och nutrition är också en mycket viktig aspekt när man tar hand om en kattunge. Din kattunge behöver utvecklas och kan endast göra det om den får rätt foder och nutrition. Vi på Hills Pet erbjuder exakt balanserat foder för att säkerställa din kattunges hälsa och välbefinnande.

Din kattunge behöver också regelbundet besöka en veterinär för kontroller och vaccinationer och sedan för kastrering vid ungefär 6 månaders ålder. När din kattunge är sjuk ska du se till att tidigt känna igen symptomen och uppsöka veterinär så snart som möjligt.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter