Rutinskötsel för en katt

Läs mer om hur du tar hand om din katt i dessa artiklar. 

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Ta hand om din katt  

Det finns mycket att tänka på som kattägare. En sak att komma ihåg är att ingen kattägare är perfekt! De flesta kattägare lär sig efter hand, här kan du hitta många svar på dina mest akuta frågor. 

Rätt skötsel i hemmet

Ditt hem är kanske den mest bekväma plats som katten varit på, men det kan också vara den farligaste om du inte vidtar försiktighetsåtgärder. Kattsäkra ditt hem genom att ta en titt på alla vinklar och vrår ur kattens perspektiv. Du upptäcker kanske öppna skåp – stäng dem så att giftiga kemikalier, som t.ex. kylarvätska, är utom räckhåll för katten. Snören eller linor som hänger och dinglar kan verka kul att leka med, men kan innebära kaos och skador för katten. Se också till att växter är utom räckhåll, eftersom vissa av dem kan vara giftiga för katter. Detta är bara några få faror du bör se upp med. Sök bland artiklarna i detta avsnitt för att få mer information. 

Resa med katt

De flesta katter tycker inte om att resa. Faktum är att de föredrar att hålla sig i sitt eget territorium och känner sig mycket obekväma om de inte är hemma. Men om du bestämmer dig för att resa eller om du flyttar med katter till ett nytt hem, behöver du skaffa en lämplig bärväska och hålla katten instängd tills den skapat ett band till sitt nya territorium. Att flyga med katter kräver lite extra planering eftersom vissa flygbolag kräver att katter reser i en särskild del av planet som är uppvärmd och trycksatt. 

Borsta din katt

Som du säkert redan vet, ägnar katter en stor del av sin dag åt pälsvård – men ibland behöver de lite extra hjälp (t.ex. när de får tovor i pälsen). Varje gång du borstar katten bör du se till att den är avslappnad. Om du måste kamma den börjar du med att borsta dess favoritområden och sedan går du vidare till andra områden försiktigt och stilla, så att det blir en positiv upplevelse för er båda.