Hur du håller din hund säker på Halloween

Published by
Minuter läsning

Dog imageVisst är det sött med en valp utklädd med horn och en röd cape till Halloween. Men för hundar och deras familjer är Halloween även en tid där man bör vara extra försiktig. För att säkerställa att både dina barn och hundar njuter av en rolig och trygg högtid har vi delat med oss av några tips här nedan:

  • Din hund kan lätt bli orolig och rädd av det konstanta ringandet på dörrklockan och bara se en massa barn i läskiga kläder och masker. Låt honom vara på ett säkert och tryggt ställe under kvällen, så som hundbädden, hundburen eller ett stängt rum, vilket kan lugna honom och förhindra att han plötsligt springer ut genom dörren som öppnas med jämna mellanrum.
  • Om du är ute på en promenad med din hund i kvarteret då det är barn ute som går bus-eller-godis, försäkra dig om att du har en stabilt halsband eller sele samt koppel och var försiktig omkring nya människor. Återigen, all utklädnad kan göra din hund orolig och rädd.
  • Om du klär upp din hund inför Halloween, kom ihåg att använda flamsäkra och ogiftiga kläder och produkter som din hund är bekväm med att ha på sig och som inte förhindrar honom att röra sig, andas eller se.
  • Slutligen, håll undan all godis från din hund – särskilt choklad som är rent giftigt för hundar. Konsumtion av bara en liten mängd kan orsaka kramper, muskelryckningar och kräkningar, medan större doser kan vara dödliga. Håll hunden till dess egna godis och han kommer vara glad och belåten.

Genom att följa dessa enkla tips kan du hålla din hund trygg och säker under hela Halloween – utan några läskigheter.

Har du också katter? Lär dig om hur du har en säker Halloween med din katt.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter