Lär dig grunderna om din katts hälsa

Published by
Minuter läsning

När du skaffar en katt eller kattunge eller funderar på att ta hem en katt är en mycket viktig del av förloppet att du först forskar ordentligt. Kunskap är makt och i detta fall är kunskap om kattens hälsa styrkan som håller din katt frisk.

Du vill bara det bästa för din katt och för att främja ett långt och friskt liv är det viktigt att du förser dig själv med kunskap om nutrition för katter och katthälsa.

Kunskap

Olika stamkattraser kan vara mottagliga för olika sjukdomar och hälsobesvär. Det är därför det är viktigt att känna till din katts hälsa gällande den specifika rasen inifrån och ut. Det hjälper dig att vara förberedd på sjukdom eller besvär när de dyker upp. Ännu viktigare är att du kan upptäcka besvär tidigt och ge din katt den hjälp den behöver.

När det gäller vanlig katt snarare än kattstam är katthälsa lika viktigt för att din älskade katt ska få ett långt, friskt och lyckligt liv.

Många ägare älskar att ge sina katter godbitar och vissa ger till och med sin kattvän samma slags mat som de själva äter. Tyvärr är katter inte utformade för att äta de flesta "livsmedel för människor" och är ofta laktosintoleranta, vilket innebär att om de får mjölk, grädde, ost eller andra mejeriprodukter kan det leda till magbesvär eller försämrad hälsa.

Många ägare belönar också sina katter med rätt kattgodis men för mycket, vilket också är dåligt för deras hälsa eftersom det oftast leder till övervikt. Fetma hos katter kan förkorta din katts livslängd avsevärt och leda till många hälsobesvär och lidande. Ett bra sätt att förhindra detta är att ge din katt eller kattunge ett specialutvecklat komplett kattfoder från första början. Hills Science Plan har utformats för att ge din katt exakt den nutrition den behöver för optimal katthälsa under alla livsstadier.

 

Relaterade artiklar

 • Uträtta behov inomhus | Hill's Pet

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Tecken på åldrande hos äldre katter

  Din katt har erbjudit dig oräkneliga timmar av kärlek, skratt och sällskap genom åren. Nu när den blir äldre är det dags för dig att betala tillbaka all din katts ovillkorliga kärlek med extra uppmärksamhet och omsorg för att se till att kattens sista år blir lyckliga.
 • Döljer din katt sin smärta? Känn igen tecken och symtom.

  Det kan vara lätt att missa tecknen på att din katt är sjuk. Alla liknar inte förkylningar som människor då och då drabbas av. Katter har en tendens att dölja sin smärta, vilket gör det svårt att ta hand om dem ordentligt när de behöver det som mest.
 • Avlägsna dåligt beteende  

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Light Adult bidrar till att bevara idealvikten. Sammansatt med kliniskt bevisade antioxidanter och höga nivåer L-karnitin som hjälper till att omvandla fett till energi. Lämpligt för daglig utfodring.