Lär dig grunderna om din katts hälsa

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

När du skaffar en katt eller kattunge eller funderar på att ta hem en katt är en mycket viktig del av förloppet att du först forskar ordentligt. Kunskap är makt och i detta fall är kunskap om kattens hälsa styrkan som håller din katt frisk.

Du vill bara det bästa för din katt och för att främja ett långt och friskt liv är det viktigt att du förser dig själv med kunskap om nutrition för katter och katthälsa.

Kunskap

Olika stamkattraser kan vara mottagliga för olika sjukdomar och hälsobesvär. Det är därför det är viktigt att känna till din katts hälsa gällande den specifika rasen inifrån och ut. Det hjälper dig att vara förberedd på sjukdom eller besvär när de dyker upp. Ännu viktigare är att du kan upptäcka besvär tidigt och ge din katt den hjälp den behöver.

När det gäller vanlig katt snarare än kattstam är katthälsa lika viktigt för att din älskade katt ska få ett långt, friskt och lyckligt liv.

Många ägare älskar att ge sina katter godbitar och vissa ger till och med sin kattvän samma slags mat som de själva äter. Tyvärr är katter inte utformade för att äta de flesta "livsmedel för människor" och är ofta laktosintoleranta, vilket innebär att om de får mjölk, grädde, ost eller andra mejeriprodukter kan det leda till magbesvär eller försämrad hälsa.

Många ägare belönar också sina katter med rätt kattgodis men för mycket, vilket också är dåligt för deras hälsa eftersom det oftast leder till övervikt. Fetma hos katter kan förkorta din katts livslängd avsevärt och leda till många hälsobesvär och lidande. Ett bra sätt att förhindra detta är att ge din katt eller kattunge ett specialutvecklat komplett kattfoder från första början. Hills Science Plan har utformats för att ge din katt exakt den nutrition den behöver för optimal katthälsa under alla livsstadier.

 

Relaterade artiklar

Relaterade produkter