Är din trädgård säker för din valp?

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Trädgården ska vara en rolig och säker plats för familjen - och den nyaste familjemedlemmen, din söta valp. Många vardagliga trädgårdsföremål kan vara farliga eller till och med livshotande för för hundar. Snigelpellets i synnerhet är mycket giftiga, liksom flertalet bekämpningsmedel. Läs därför alltid instruktionerna noga och håll framför allt dessa medel utom räckhåll för valpen. Om den mot förmodan skulle komma i kontakt med något gift, eller om du misstänker det, ska du omedelbart kontakta veterinären.

 

Valpen och växter


Många vanliga trädgårdsväxter är giftiga och kan vara dödliga. Om valpen t.ex. gräver fram blomlökar och börjar tugga på dem ska du stoppa den omedelbart eftersom de är mycket farliga. Här följer några andra växter som är giftiga eller dödligt giftiga för hundar:-
fingerborgsblomma, primula, idegran, murgröna, rabarber, blåregn, lupiner, luktärter, vallmo, krysantemum, gullregn.

Mer information om giftiga växter finns på giftinformationscentralen.

 

Valpen och trädgårdsredskap

När valpen vistas i trädgården ska du aldrig använda gräsklipparen eller grästrimmern. Lämna aldrig verktyg med vassa kanter eller spetsar framme, eftersom valpen kan skada sig illa på dem. Tänk också på att inte lämna trädgårdsslangen framme - du kan riskera översvämning!

 

Valpen och vatten

Se till att trädgårdsdammar och andra vattenfyllda områden är täckta medan valpen är liten. Valpen kan få svårt att ta sig ur även från grunt vatten och skada sig, till och med drunkna.

 

Valpen och stängsel

En viktig uppgift i trädgården är att kontrollera att alla stängsel är valpsäkra innan du släpper valpen lös. De sista du vill ha är en bortsprungen valp ute på vägarna. Om du använder någon form av impregneringsmedel på staketet ska du hålla valpen borta tills medlet har torkat. Se också till att alla burkar är stängda så att den inte kan dricka från dem.

Relaterade artiklar

 • Håll din valp frisk

  Du är den person som bäst kan se till att din valp håller sig frisk och pigg.
 • Hitta och avlägsna loppor på hundar

  Dogs running Lär dig mer om varningstecken, symtom och behandlingar för säsongsbundna hundallergier och klåda från fästingar, loppor och andra irriterande parasiter!
 • Sköt om din valp

  Dogs running Alla valpar ska borstas dagligen, och inte bara för att förbättra hudens och pälsens skick.
 • Hundar som är rädda för åskan

  Dogs running Rädsla för åskan är en vanlig fobi hos hundar. Det visar sig ofta genom att den gömmer sig, gnäller, skäller, skrapar med tassen eller urinerar. Ingen vet med säkerhet varför en hund är rädd för åskan.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken är speciellt utformat för att stödja aktiv rörlighet och vård av leder hos hundar som föredrar en mindre storlek på foderbitarna. Berikat med omega 3-fettsyror och kliniskt bevisade antioxidanter.</p>