Är din trädgård säker för din valp?

Published by
Minuter läsning

Trädgården ska vara en rolig och säker plats för familjen - och den nyaste familjemedlemmen, din söta valp. Många vardagliga trädgårdsföremål kan vara farliga eller till och med livshotande för för hundar. Snigelpellets i synnerhet är mycket giftiga, liksom flertalet bekämpningsmedel. Läs därför alltid instruktionerna noga och håll framför allt dessa medel utom räckhåll för valpen. Om den mot förmodan skulle komma i kontakt med något gift, eller om du misstänker det, ska du omedelbart kontakta veterinären.

 

Valpen och växter


Många vanliga trädgårdsväxter är giftiga och kan vara dödliga. Om valpen t.ex. gräver fram blomlökar och börjar tugga på dem ska du stoppa den omedelbart eftersom de är mycket farliga. Här följer några andra växter som är giftiga eller dödligt giftiga för hundar:-
fingerborgsblomma, primula, idegran, murgröna, rabarber, blåregn, lupiner, luktärter, vallmo, krysantemum, gullregn.

Mer information om giftiga växter finns på giftinformationscentralen.

 

Valpen och trädgårdsredskap

När valpen vistas i trädgården ska du aldrig använda gräsklipparen eller grästrimmern. Lämna aldrig verktyg med vassa kanter eller spetsar framme, eftersom valpen kan skada sig illa på dem. Tänk också på att inte lämna trädgårdsslangen framme - du kan riskera översvämning!

 

Valpen och vatten

Se till att trädgårdsdammar och andra vattenfyllda områden är täckta medan valpen är liten. Valpen kan få svårt att ta sig ur även från grunt vatten och skada sig, till och med drunkna.

 

Valpen och stängsel

En viktig uppgift i trädgården är att kontrollera att alla stängsel är valpsäkra innan du släpper valpen lös. De sista du vill ha är en bortsprungen valp ute på vägarna. Om du använder någon form av impregneringsmedel på staketet ska du hålla valpen borta tills medlet har torkat. Se också till att alla burkar är stängda så att den inte kan dricka från dem.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

    Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
  • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

    <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

    <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • Joint Care