Att flyga med din hund

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det viktigaste att tänka på innan du flyger med din hund, är förberedelse. Se till att du uppfyller de rätta kraven för karantän i det land du ska resa till. Det kan vara så mycket som upp till 6 månader vilket är mycket längre än de flesta människor har semester!

Ett reseschema finns tillgängligt för resor inom EU, gå till www.Defra.gov.uk för mer information. Kabinen eller lastrum? Om du har en väldigt liten hund så är det möjligt att du kan få ta med honom in i kabinen så länge bolaget godkänner buren som handbagage. De flesta hundar måste dock resa i bur i lastutrymmet. Flygbolagen kräver att buren är stor nog att din hund kan stå upp och röra sig i. Kolla med flygbolaget vilka mått de kräver. Meddela i förväg Se till att du meddelar flygbolaget i god tid. Det är till och med bäst att ta reda på flygbolagets regler innan du bokar din biljett. En del transporterar inte hundar under vissa tider på året eller till och med vissa tider på dagen. Se till att hunden gör sina behov Innan du flyger så är det viktigt att din hund får en ordentlig promenad och gör sina behov. Lägg tidningspapper i botten på buren eftersom den med stor sannolikhet att kissa under resans gång. Att flyga är en otäck upplevelse och hundar tappar ofta kontrollen på grund av rädsla. Mat och dryck Huruvida det är en bra idé att förse din hund med mat och dryck i buren kan diskuteras. Å ena sidan så kan det verka logiskt då den kanske blir törstig eller hungrig, speciellt om det förekommer förseningar. Å andra sidan så kanske det hälls ut och sölar ner i buren.

Det kanske ökar hundens behov att göra ifrån sig, och kombinationen mellan stress och mat kan också göra att den blir dålig i magen. En hund kan vara utan vatten och mat i flera timmar, men om du är osäker bör du fråga din veterinär vad han eller hon rekommenderar och fråga flygbolaget vad deras riktlinjer är. Om du ska ha med vatten kan du frysa det innan ni ger er av. Detta gör att det är mindre risk att det spills när buren lastas på. Märkning av buren Se till att din bur är märkt på utsidan. Tejpa fast en reflex eller liknande så att du lättare kan identifiera den och se till att du har din hunds namn på buren. Tro det eller ej, men det kan också vara bra att märka vad som är upp!

Inkludera skötselråd med buren utifall det skulle bli långa förseningar. En del bolag tillåter dig att se på när ditt djur lastas på, andra kanske bara ger dig en lapp så att du vet att hunden är ombord. Annat att tänka på Om du ska med ett anslutningsflyg bör du ta reda på om det finns möjlighet att rasta din hund. Det är möjligt att söva din hund inför en flygresa men du skall aldrig söva ditt djur utan att ha rådfrågat din veterinär.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>