Sommarhetta

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Lite skön sommarhetta och sol kan ge oss alla ett uppsving efter en lång vinter men många djur kan behöva särskild skötsel för att kunna njuta säkert av värmen. Solbränna

Om en yta av huden bara är täckt med ett tunt lager päls riskerar den att bli solbränd. Ta inte för givet att din hund kommer att vara förnuftig - många söker inte ens skugga när det är varmt. De kan bränna sig på nosen och om huden är torr är det en ännu större risk. Hundar med vit päls, korthåriga raser och hundar som är nytrimmade är mer benägna att bränna sig. Det är bäst att hålla dem inomhus när solen är som hetast. Använd solskydd med hög solskyddsfaktor, en som skulle vara säker att använda på ett barn, på din hunds öron för att skydda mot allvarliga brännskador. Vilken hund som helst kan få värmeslag i hett väder men de riktigt unga, gamla och de raser som har kort nos är mest mottagliga. Detta tillstånd resulterar i överdrivet flåsande, eller till och med kollaps, och måste omedelbart tas hand om av en veterinär. För att hjälpa till att förhindra detta, se till att det är mycket skugga i trädgården och försök att inte träna din hund för mycket när det är varmt ute.Ge extra vatten

Det behöver nästan inte ens nämnas, men se till att din hund alltid har tillgång till mycket vatten denna tid på året. Burkmat kan bli dålig ganska snabbt om den lämnas ute i värmen och den kan även dra till sig flugor, så du bör kanske utfodra din hund med torrfoder istället. Håll ett vakande öga på din hunds vikt. En del hundar kommer att vara ute mycket och hålla sig aktiva så de kanske behöver mer mat, men om vädret blir väldigt varmt så kan inaktivitet göra att de har mindre aptit. Njut av sommaren Hundar vill alltid leka utomhus långa sommardagar! Som tur är så finns det massor av sätt att njuta av denna årstid.

 • Simning - Många hundar älskar vatten, och en liten plaskdamm är ett utmärkt sätt att motverka hettan. Havet och sjöar är idealiska platser för din hund att leka, apportera och bada. Se till att din hund kan ta sig upp ur vattnet utan problem och att det inte är brant sluttande stränder. En del hundar är rädda för vattnet, eller vill endast vada, så tvinga inte hunden om den verkar osäker eller tveksam. Men om hunden hoppar i och försöker att förbättra sitt hundsim så kan du låta den njuta. Se bara till att du efter doppet kontrollerar om den skakar överdrivet mycket på huvudet eller kliar sig i öronen. Detta kan vara ett tecken på en öroninfektion. Om hunden badar i en pool med klor så måste du skölja av pälsen från klorrester och se till att den torkar helt och hållet.
 • Vandring - Om din hund tycker om att springa eller gå längre sträckor - ta med den ut på vandring. Men var medveten om att långa promenader på ojämn mark kan vara ansträngande för din hunds tassar. Försök till en början med korta vandringar, och öka gradvis sträckan. Kom ihåg att stanna och vila ofta och ge vatten lite då och då. Det finns ganska många små vattenskålar som går att vika ihop, som du kan ha med till din hund.

Vare sig din hund spenderar mycket tid utomhus eller bara ibland har en chans att upptäcka naturen så följer här tips på hur du försäkrar dig om att han är säker:

 • Ha tillgång till mycket vattenoch se till att hunden har en skuggig plats att vila och svalka sig på.
 • Kolla tassarna ofta,eftersom asfalt och småsten kan fasta mellan tassarna
 • Bespruta inte din gräsmattamed bekämpningsmedel om din hund leker där
 • Se till att din hund är id-märkt och den kan också har ett halsband med en bricka där ditt telefonnummer står ifall den skulle springa bort. Detta är det lag på i bl.a. Storbritannien.

Relaterade artiklar

 • Håll din valp frisk

  Du är den person som bäst kan se till att din valp håller sig frisk och pigg.
 • Hitta och avlägsna loppor på hundar

  Dogs running Lär dig mer om varningstecken, symtom och behandlingar för säsongsbundna hundallergier och klåda från fästingar, loppor och andra irriterande parasiter!
 • Sköt om din valp

  Dogs running Alla valpar ska borstas dagligen, och inte bara för att förbättra hudens och pälsens skick.
 • Hundar som är rädda för åskan

  Dogs running Rädsla för åskan är en vanlig fobi hos hundar. Det visar sig ofta genom att den gömmer sig, gnäller, skäller, skrapar med tassen eller urinerar. Ingen vet med säkerhet varför en hund är rädd för åskan.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>