Vårt företag

VÅR MISSION

Att hjälpa till att berika och förlänga den speciella relationen mellan människor och deras hundar och katter.

VISION

Vår vision är att vara ledande inom premiumsegmentet på fodermarknaden runtom i världen genom vår position som erkänd global ledare inom nutritionsrelaterad hälsovård för hundar och katter.
Med andra ord anser vi i likhet med vår grundare, dr. Mark Morris senior, att nutrition är avgörande för att våra hundar och katter ska få ett långt och hälsosamt liv. Vi vill att hela världen ska veta att Hill's djurfoder är det bästa foder djurägare kan köpa.

FILOSOFI

Vi tycker att alla djur – från din hund eller katt till de sällskapsdjur vi bryr oss om – bör älskas och tas om hand under hela deras liv. Därför är vi stolta över att vårt foder kan göra skillnad i din hunds eller katts liv. Vi avlägger det här löftet, som handlar om vårt engagemang för djurvälfärd överallt.

Dr. Mark Morris Sr.

VÅR HISTORIA

Buddy, inspirationen bakom Hill's foder

Hill's foder började tillverkas av dr. Mark Morris, som var en enastående veterinär. Han ansåg att vi skulle ta hundars och katters hälsa på lika stort allvar som vår egen.
Morris såg kopplingen mellan dålig nutrition och sjukdom och utvecklade ett foder som var överlägset alla andra på marknaden.
Vändpunkten kom när dr. Morris mötte en blind man vid namn Morris Frank och hans älskade ledarhund Buddy. Buddy hade en njursjukdom och ägaren bad dr. Morris om hjälp. Dr. Morris visste att många hundfoder som var tillgängliga vid den tiden innehöll höga halter av fosfor och protein för att ge bättre smak och att det kunde skada njurarna. Så han satte igång med att utveckla ett foder med låg salthalt men mycket smak och högt näringsinnehåll.

Detta foder blev Hill's Prescription Diet k/d™, som kom att bli Hill's allra första kommersiellt tillgängliga foder. Det gav Morris och Buddy många fler lyckliga år tillsammans. Därför ser vi Buddy som den första Hill's-hunden.

Läs mer

Dr. Mark Morris Sr. with dog in the lab

EN TRADITION AV OMSORG

Dr. Mark Morris senior

Född 1901. Dr. Morris var en visionär inom klinisk nutrition. Han ansåg att nutrition kunde användas för att förbättra livet för hundar och katter med vissa hälsotillstånd.

Dr. Mark Morris junior

Dr. Mark Morris seniors son fortsatte sin fars arbete inom hund- och kattnutrition och ses nu som hälsonutritionens fader för hundar och katter.

A veterinarian holds a gray cat.

VÅRT ENGAGEMANG FÖR DJURHÄLSA

Alla hundar och katter som Hill’s Pet Nutrition ansvarar för lever i en kärleksfull, säker, lekfull och ren miljö. 

Vi använder bara skonsamma, icke-invasiva metoder som krävs för att utveckla nutritionsteknik som gör att hundar och katter runtom i välden kan få ett långt och friskt liv.

Läs mer

 

VÅRT ENGAGEMANG FÖR HÅLLBARHETHill’s engagerar sig i hållbarhet på många sätt. Det här engagemanget sträcker sig bortom husdjur och innefattar människorna, genomförandet och planeten.

Läs mer