URINVÄGSPROBLEM HOS HUND: NUTRITIONSMÄSSIG
OMSORG FÖR
FLERA
TILLSTÅND

Trots att många urinvägsproblem hos hundar kan behandlas och botas med hjälp från din veterinär - inklusive urinvägsinfektion (UVI) och struvitstenar - så finns det vissa tillstånd som kräver livslång behandling. Framförallt kan hundar som lider av kalciumoxalatstenar stå inför en långsiktig utmaning. Lyckligtvis kan hundfoder som stöttar urinvägarna (Links) spela en viktig roll, inte bara genom att hjälpa till med att lösa upp struvitstenar utan det hjälper också med att hantera urinvägsproblem genom kontrollera framtida uppblossningar.

Som en del av en omfattande vårdplan som inkluderar medicinering, kan ett hundfoder som stöttar urinvägarna hjälpa hundar tillbaka till deras vardagliga liv så att de kan vara tillsammans med sina familjer.

“VARFÖR KISSAR MIN HUND ÖVERALLT?”

FÖRSTÅ ETT MISSFÖRSTÅTT TILLSTÅND

När en rumsren hund börjar urinera inomhus är det inte ovanligt att hundägare tror att det bara sker olyckor. Tyvärr kan detta ibland skapa brist på förtroende och tära på förhållandet mellan till och med de mest kärleksfulla hundarna och deras ägare. Dessa olyckor är dock inte alltid bara olyckor - det kan vara indikationer på seriösa, men hanterbara, medicinska tillstånd. Därför är det viktigt att känna igen tecken på att din hund har urinvägsproblem, så att du kan ta mer informerade beslut gällande hundens urinvägshälsa.

KÄNN IGEN TECKEN PÅ HUNDENS URINVÄGSPROBLEM

Precis lika stressande som du kan uppleva att din hunds urinvägsproblem är för dig, är de ofta lika smärtsamt för din hund. Var uppmärksam på symptom och kontakta din veterinär om du misstänker att din hund lider av en urinvägssjukdom.

URINERING INOMHUS

Om din vuxna hund har ofta förekommande “olyckor” eller om den urinerar på ovanliga ställen kan detta vara ett tecken på flera vanliga urinvägssjukdomar - speciellt om mängden urin som produceras är liten.

SMÄRTSAM URINERING

Ansträngd urinering eller andra svårigheter med urinering kan vara en indikation på blåssten hos hund eller andra urinvägssjukdomar.

BLOD I URINEN

Om du upptäcker blod i hundens urin är det ett tecken på blåssten eller andra medicinska tillstånd som ska tas i tu med omgående.

FREKVENT URINERING

Om din hund urinerar i små mängder oftare än vanligt eller gör upprepade försök med att gå utomhus ska du notera detta och rådfråga din veterinär.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

VANLIGA URINVÄGSPROBLEM HOS HUNDAR

Det finns ett flertal urinvägssjukdomar som kan drabba din hund, inklusive urinvägsinfektion, struvitstenar och kalciumoxalatstenar. Beroende på din hunds diagnos kan behandlingen variera från fall till fall, men ett hundfoder som stöttar urinvägarna är ofta en viktig del av hundens långsiktiga omsorg för att hjälpa till med att hantera framtida urinvägsproblem.

HANTERING AV DIN HUNDS URINVÄGSPROBLEM

När det gäller urinvägssjukdomar finns det ingen lösning som passar alla. Därför är det viktigt att hålla nära kontakt med din veterinär för att avgöra vilken behandling som passar bäst för din hunds unika behov.

I allmänhet gynnas en hund som diagnostiserats med en urinvägssjukdom av en omfattande hantering som består av allt från att utfodras hundfoder som stöttar urinvägarna, till medicinering och ibland operation om det är nödvändigt. Kom dock ihåg att även med den bästa behandlingen kan vissa hundar få återkommande symptom och periodiska episoder.

NUTRITION

Om du letar efter det bästa hundfodret för att stötta urinvägarna ska du leta efter ett foder som begränsar intaget av vissa mineraler som kalcium, fosfor och magnesium som kan orsaka bildning av kristaller i urinet.

MEDICINERING

Beroende på din hunds specifika behov kan en veterinär ordinera antibiotika (vid urinvägsinfektion) eller medicinering för att hjälpa din hund hantera smärtan associerad med stenarna, medan du hjälper hunden på rätt väg med ett foder som stöttar urinvägarna och hjälper hunden lösa upp stenar samt hantera framtida problem.

RESURSER OCH TIPS

För mer information om din hunds tillstånd - och för att hjälpa din hund få bäst möjliga omsorg under resan framöver - läs dessa hjälpfulla råd från vårt team av veterinärer.

 • Blod i hundens urin: Vad ska jag göra?

  Lär dig detaljerna om blod i hundens urin, om det är ett allvarligt problem, vanliga orsaker och hur veterinären kan behandla det.
 • Kristaller i hund- och katturin: vad du behöver veta.

  1115725550 Kristaller i ditt husdjurs urin kan vara vanliga, men kan också tyda på ett djupare hälsoproblem. Lär dig mer om olika typer av kristaller och vad de betyder.
 • Är din katt i bra form?

  Dogs running Body Condition Score (BCS - kroppskonditionspoäng) är ett mått som säger om din katt är idealviktig eller överviktig. Ett sätt som veterinärer använder för att fastställa din katts kroppskondition är att kontrollera hur enkelt det är att känna revbenen. Välj din katt och flytta på den röda markeringen till höger eller vänster tills kroppsformen på bilden liknar din katt. Kom ihåg att en katts övervikt kan öka risken för att utveckla allvarliga hälsotillstånd som inkluderar diabetes, artros, urinsjukdomar eller hjärtåkommor. Övervikt kommer också att begränsa kattens energi. Tala med din veterinär om din katts idealvikt och undvik dessa risker. Dessutom, använd vår internetbaserade Viktövervakare som kan hjälpa dig med din katts viktreduceringsprogram, speciellt om din katts BCS är "4" eller "5".
 • Jämför kaloriinnehållet i din hund- eller katts foder med andra varumärken

  Hill's är ett RIKTIGT LIGHTFODER för hundar! Bland dessa varumärken är Hill’s Science Plan det enda torrfodret för vikthantering av hundar som uppfyller AAFCOs (Association of American Feed Control Officials) krav på maximalt tillåtet kaloriinnehåll.

Fråga din veterinär om nutrition som stöttar urinvägarna och som är steget före med deras bästa i fokus

HITTA EN VETERINÄR