Katter fångar möss

Published by
Minuter läsning

Katter älskar att fånga möss. Och de är naturliga och duktiga jägare. Din katt jagar inte för att hon är hungrig - hon är alldeles för välutfodrad för det! Hon gör det faktiskt som en naturlig instinkt.

Detta borde inte orsaka problem, men du bör avskräcka din katt från att störa trädgårdens djurliv. Ett halsband med en liten bjällra fungerar som en varning för alla ont anandes fåglar, och ger dem en chans att flyga iväg innan katten kommer för nära.

Oönskade gåvor

Vid något enstaka tillfälle kanske din katt lämnar en liten gåva på trappan, en mus eller ibland något större. Kattforskare vet inte riktigt varför katter lämnar döda byten till sina ägare, men de tror att det är något av dessa två följande anledningar:

 • Som ett tecken på deras tillgivenhet till sina ägare.

Om de trots allt älskar att jaga, döda och leka med döda möss, varför skulle inte du?

 • Som ett resultat av kattens föräldrainstinkt

Kattmammor lär sina ungar att jaga genom att hämta hem ett dött eller skadat djur som de får "öva" på. Så din katt försöker kanske i själva verket lära dig jaga!

Det sätt som din katt utför jakten på kan också vara en faktor. De gillar att trötta ut sitt byte, förfölja och jaga tills vad det nu än jagar är helt utmattat. De föredrar i regel att göra detta när de är på hemmaplan.

Förebyggande

Det enda effektiva sättet att få din katt att sluta jaga är att hålla den inomhus. Så klart är detta inte alltid praktiskt, speciellt om han eller hos är van att få vara ute och springa.

Du kan också försöka stimulera din katt med att leka hemma. Aktiviteter som stimulerar jaktinstinkten, som att jaga en leksak eller leka med andra katter kanske ger din katt den stimulans den behöver för att inte jaga utomhus.

Kom ihåg att göra dig av med det som blivit fångat på en gång. Om du inte slänger din katts troféer kan den tro att det är OK att fortsätta ta hem dem. Ett par gummihandskar kan vara användbara för detta jobb!

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • Hill's™ VetEssentials™ Katt Äldre Vuxen 7+ Kyckling

  <p>Veterinärexklusiv. Noggrant balanserad näring som hjälper till att bevara funktionen hos njurar och vitala organ. Med kliniskt bevisade antioxidanter, omega-6 och reducerad fosfor.
 • Hill's™ VetEssentials™ Kattunge Kyckling

  <p>Veterinärexklusiv. Avancerad näring för frisk växt och utveckling med hög immunitet. Innehåller kliniskt bevisade höga nivåer antioxidanter och DHA.
 • Hill's™ Ideal Balance™ Katt Vuxen Utan Spannmål med Kyckling och Potatis

  <p><strong><span class='nowrap'>Ideal Balance™</span> No Grain Feline Adult</strong> är speciellt sammansatt för att möta vuxna katters behov och är tillverkad UTAN SPANNMÅL. Vi garanterar perfekt balanserad näring för din katts hälsa - inget mer, inget mindre. </p><p></p><p>   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>