Visa din kärlek genom att motionera din hund

Published by
Minuter läsning

Hundar är ofta en ganska energisk varelse och motion är det perfekta sättet för dem att göra av med all extra energi. Motion är faktiskt en väldigt viktig del för din hunds hälsa. Olika hundar har olika motionsbehov och du behöver känna din hund tillräckligt väl för att kunna uppskatta hur mycket motion som behövs utifrån deras beteende. 

Det är inte alltid så att ju större hunden är, desto mer motion behöver de eller önskar de. Ålder spelar också stor roll i mängden motion som behövs för att bibehålla din hunds optimala hälsa. Valpar bör inte övermotioneras, men bör börja med lite och ganska ofta för att sedan successivt öka till längre promenader. 

Motion för din hund handlar inte bara om fysisk träning och om att kontrollera vikten, utan också om mental stimulering. En välmotionerad hund kommer vara en gladare hund i både kropp och sinne.

En regelbunden motionsrutin är ett måste.

Avsätt tid varje dag för din hunds motion. Det är viktigt att schemalägga denna tiden, eftersom det är väldigt lätt att försumma detta genom att lägga tiden på annat. Vissa hundar har naturligt överfullt med energi och behöver bli sysselsatta, eftersom de annars lätt blir uttråkade och kan visa negativa beteenden. Näringsrikt foder som det Hill's har utvecklat kan hjälpa, eftersom det inte innehåller några tillsatser som annars kan göra din hund mer hyperaktiv. För att optimera din hunds hälsa är det viktigt att planera en utmanande rutin precis som för vilken elitidrottare som helst. En bra rutin som inkluderar tillräcklig motion, hjälper till att bibehålla en bra allmänhälsa och normala energinivåer.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter