Visa din kärlek genom att motionera din hund

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hundar är ofta en ganska energisk varelse och motion är det perfekta sättet för dem att göra av med all extra energi. Motion är faktiskt en väldigt viktig del för din hunds hälsa. Olika hundar har olika motionsbehov och du behöver känna din hund tillräckligt väl för att kunna uppskatta hur mycket motion som behövs utifrån deras beteende. 

Det är inte alltid så att ju större hunden är, desto mer motion behöver de eller önskar de. Ålder spelar också stor roll i mängden motion som behövs för att bibehålla din hunds optimala hälsa. Valpar bör inte övermotioneras, men bör börja med lite och ganska ofta för att sedan successivt öka till längre promenader. 

Motion för din hund handlar inte bara om fysisk träning och om att kontrollera vikten, utan också om mental stimulering. En välmotionerad hund kommer vara en gladare hund i både kropp och sinne.

En regelbunden motionsrutin är ett måste.

Avsätt tid varje dag för din hunds motion. Det är viktigt att schemalägga denna tiden, eftersom det är väldigt lätt att försumma detta genom att lägga tiden på annat. Vissa hundar har naturligt överfullt med energi och behöver bli sysselsatta, eftersom de annars lätt blir uttråkade och kan visa negativa beteenden. Näringsrikt foder som det Hill's har utvecklat kan hjälpa, eftersom det inte innehåller några tillsatser som annars kan göra din hund mer hyperaktiv. För att optimera din hunds hälsa är det viktigt att planera en utmanande rutin precis som för vilken elitidrottare som helst. En bra rutin som inkluderar tillräcklig motion, hjälper till att bibehålla en bra allmänhälsa och normala energinivåer.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>