Leder din hunds dåliga vanor till magsjuka?

$authorText
minuters läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hundar är naturligt nyfikna asätare. Det kan innebära att de sniffar upp och äter alla möjliga saker som de inte borde - dålig mat, ruttnande kadaver, bortkastade mänskliga snacks och till och med ofta andra djurs bajs.

Det är inte förvånande att dessa dåliga vanor kan leda till magproblem med kräkningar och diarré som de mest troliga följderna. Även om sjukdom eller saker som blodig eller vattnig hundbajs är plågsamma för både hund och ägare, går dessa tecken vanligtvis över relativt snabbt. Om din hund gillar att leta i de lokala soptunnorna eller håller nosen mot trottoarkanten i hopp om att få tag i en god bit, kan du behöva vidta åtgärder eftersom denna typ av rensning kan utlösa alla typer av matsmältningsstörningar. Att använda en munkorg eller arbeta med hundens inkallning kan göra stor skillnad.

Att ge djurfoder av god kvalitet, hålla sig till en rutin och kontrollera mängden foder kan alla hjälpa till när det gäller att upprätthålla hälsan i tarmsystemet.

Vissa hundars matsmältningsbesvär kan bli ett mer långvarigt problem. Det kan bero på en rad olika saker, t.ex. födoämnesintolerans, inflammatorisk tarmsjukdom eller någon annan sjukdom, t.ex. leverproblem, som också orsakar matsmältningsbesvär. För hundar med dessa långvariga problem kan det vara möjligt att hålla matsmältningsfunktionen under kontroll genom att utfodra med en specialformulerad Hill's Prescription Diet-produkt som är lämplig för deras tillstånd. Be din veterinär att rekommendera det foder som är bäst lämpat för att hantera ditt husdjurs matsmältningsstörning eller underliggande problem.

Relaterade artiklar

 • Håll din valp frisk

  Du är den person som bäst kan se till att din valp håller sig frisk och pigg.
 • Hitta och avlägsna loppor på hundar

  Dogs running Lär dig mer om varningstecken, symtom och behandlingar för säsongsbundna hundallergier och klåda från fästingar, loppor och andra irriterande parasiter!
 • Sköt om din valp

  Dogs running Alla valpar ska borstas dagligen, och inte bara för att förbättra hudens och pälsens skick.
 • Hundar som är rädda för åskan

  Dogs running Rädsla för åskan är en vanlig fobi hos hundar. Det visar sig ofta genom att den gömmer sig, gnäller, skäller, skrapar med tassen eller urinerar. Ingen vet med säkerhet varför en hund är rädd för åskan.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
  Buy Now »