Leder din hunds dåliga vanor till magsjuka?

$authorText
minuters läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hundar är naturligt nyfikna asätare. Det kan innebära att de sniffar upp och äter alla möjliga saker som de inte borde - dålig mat, ruttnande kadaver, bortkastade mänskliga snacks och till och med ofta andra djurs bajs.

Det är inte förvånande att dessa dåliga vanor kan leda till magproblem med kräkningar och diarré som de mest troliga följderna. Även om sjukdom eller saker som blodig eller vattnig hundbajs är plågsamma för både hund och ägare, går dessa tecken vanligtvis över relativt snabbt. Om din hund gillar att leta i de lokala soptunnorna eller håller nosen mot trottoarkanten i hopp om att få tag i en god bit, kan du behöva vidta åtgärder eftersom denna typ av rensning kan utlösa alla typer av matsmältningsstörningar. Att använda en munkorg eller arbeta med hundens inkallning kan göra stor skillnad.

Att ge djurfoder av god kvalitet, hålla sig till en rutin och kontrollera mängden foder kan alla hjälpa till när det gäller att upprätthålla hälsan i tarmsystemet.

Vissa hundars matsmältningsbesvär kan bli ett mer långvarigt problem. Det kan bero på en rad olika saker, t.ex. födoämnesintolerans, inflammatorisk tarmsjukdom eller någon annan sjukdom, t.ex. leverproblem, som också orsakar matsmältningsbesvär. För hundar med dessa långvariga problem kan det vara möjligt att hålla matsmältningsfunktionen under kontroll genom att utfodra med en specialformulerad Hill's Prescription Diet-produkt som är lämplig för deras tillstånd. Be din veterinär att rekommendera det foder som är bäst lämpat för att hantera ditt husdjurs matsmältningsstörning eller underliggande problem.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter