Regler för hundparken: Vad du bör och inte bör göra

Skriven av
minuters läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Utflykter till hundparker ger hundföräldrar och deras husdjur ett utmärkt tillfälle att knyta band, umgås och få utlopp för uppdämd energi, men med allt det roliga följer också ansvar. Regler och bestämmelser för hundparker finns för att garantera säkerheten och nöjet för alla besökare. Oavsett vilken typ av hundpark du besöker kan du och din hund vara säkra om du känner till och följer reglerna.

Typer av hundparker

De flesta hundparker är utformade för att hundar ska kunna leka, springa och njuta av andra hundars sällskap. Men enligt American Kennel Club bör de alltid innehålla ett inhägnat område för att hålla hundarna säkert instängda när de inte är kopplade. Ytterligare bekvämligheter inkluderar vanligtvis någon form av skugga (eller träd för skugga), bänkar där djurföräldrarna kan vila och övervaka och vatten för när hundarna blir törstiga. En station för bajsrensning, med tomma påsar och en behållare, hjälper också till att hålla parken ren och under kontroll.

Hundparker kan innehålla områden med och utan koppel. Området med koppel innebär att hundar måste hållas kopplade hela tiden. Ett område utan koppel ger dig olika platser där du säkert kan släppa din hund i ett slutet område för att springa eller leka. Större hundparker kan till och med separera hundar efter storlek, så att hundar av stora raser kan leka utan att skrämma eller skada mindre hundar.

Regler för utflykten

Varje stad eller ort fastställer sina egna regler för den lokala hundparken. Dessa regler finns vanligtvis uppsatta på staketet eller porten till hundparken och ska alltid följas. Om du inte ser dessa regler uppsatta vid ingången kan det vara klokt att göra en sökning på nätet efter den hundpark du besöker för att se om stadens webbplats har några särskilda regler. Enligt DogPark.com är de vanligaste reglerna för hundparker följande:

Djurföräldrar är ansvariga för sina djur. Ta ansvar för dina hundars beteende hela tiden. Se till att han är ordentligt socialiserad och inte är aggressiv mot främlingar och de hundar de leker med.

 1. Plocka upp efter honom. Om din hund gör sitt behov, var beredd att skopa, påsätta och slänga avfallet på rätt sätt. Det är inte bara fula saker som lämnas kvar, det är också ohälsosamt.Two puppies playing at the dog park.AttackTwo puppies playing at the dog park.
 2. Se till att han är vaccinerad. Alla hundar som besöker hundparken måste ha uppdaterade vaccinationer.
 3. Hundar i brunst bör lämnas hemma. Ta inte med dig en brunsthäst till hundparken, eftersom hennes närvaro kan skapa bråk och distraktioner för de andra hundarna.
 4. Ta inte med dig mat in i parken. Lämna picknicklunchen utanför. Andra hundar kanske inte har ett gott uppförande i närheten av människor som äter en måltid, och kan bete sig aggressivt mot dig om de känner doften av maten du äter. Om din hund gör sitt jobb eller utför ett kommando och vanligtvis får en godbit för det, se till att ge honom verbalt beröm och en god klapp för att försäkra honom om att han fortfarande gjorde ett bra jobb för att förstärka det goda beteendet. Hundgodis är inte den enda speciella belöning som hundar söker från sina djurföräldrar.
 5. Inga små barn. Spädbarn och småbarn kan lätt bli omkullkastade av alltför livliga hundar. Främmande hundar kan vara obekanta med barn, vilket gör att barnen riskerar att få dåliga upplevelser eller skador som gör att föräldern blir ansvarig.
 6. Ha kopplet med dig. Även i parker utan koppel ska du alltid ha hundens koppel med dig. Du kan snabbt behöva ta bort din hund från en otrevlig eller aggressiv hund som besöker parken.
 7. Du kan ta med dig egna hundleksaker som tennisbollar eller Frisbees®, men se till att inga andra hundar tävlar om dem. Precis som småbarn kan otränade hundar få ett litet raseriutbrott om de måste dela på sin favoritleksak.
 8. Ha alltid ett halsband på din hund. Även om det rekommenderas att ha ett halsband på hunden hela tiden och hundparkerna är inhägnade områden, finns det fortfarande en risk att hunden rusar mot utgången. Du kan bidra till att hålla honom säker genom att se till att han alltid har sitt halsband med uppdaterade märken på sig.

Interaktion med andra hundar

En av fördelarna med att ta med hunden till hundparken är att låta den interagera och leka med andra hundar. Även om detta är en rolig och spännande behandling för både dig och honom är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att säkerställa att alla hundar och hundföräldrar är säkra. Innan du låter din hund leka med andra hundar är det viktigt att du träffar den andra hundens förälder. Fråga dem om deras lilla lurviga vän för att se om det är okej att de två hundarna leker. Alla hundar kommer inte överens med andra hundar, eller så kan de vara lite för hårda mot hundar av en viss storlek. Vissa djurföräldrar kanske bara vill ha en utflykt som de kan dela med sin hund och inte vill ha en leksak för tillfället.Se till att respektera deras önskemål eftersom det förmodligen finns gott om andra hundar och föräldrar som är villiga att låta de två hundarna bli de bästa kompisarna.

När du introducerar två hundar är det oftast en bra idé att hålla dem båda i koppel och låta dem lukta på varandra. På så sätt kan du kontrollera hans rörelser om det börjar bli lite grovhänt. Om ett slagsmål börjar bryta ut, gå aldrig in i mitten av det eftersom det kan leda till att du skadar dig själv. Det är därför det är bra med ett koppel; det gör att du kan kontrollera interaktionens tempo tills du är säker på att de kommer att bli bästa kompisar.

Det är också viktigt att fråga om lov innan du klappar en annan hund - detta gäller särskilt om du har barn med dig. Vissa hundar reagerar annorlunda på män respektive kvinnor, vissa åldrar, raser, frisyrer (inklusive ansiktshår), dofter med mera. Bli inte förnärmad om husdjursföräldern säger nej, eftersom han eller hon troligen bara ser till sin hund och försöker hålla den så bekväm som möjligt.

Aktiviteter i hundparken

Vissa hundparker erbjuder ytterligare aktiviteter för din valp utöver en öppen plats där han eller hon kan springa ut all sin energi. Det finns hundparker över hela landet som har hinderbanor där hunden kan leka och springa. Om det finns separata regler för dessa områden i hundparken ska du läsa och följa dem noggrant för att du, din hund och alla andra besökare ska vara säkra och nöjda. Dammar är också ett vanligt inslag i din lokala hundpark. Kontrollera att det inte finns några regler som förbjuder din hund att bada. Om inte kan det vara ett bra sätt för din hund att få motion eller svalka sig under de varma sommarmånaderna. Innan du låter honom ta ett dopp ska du försäkra dig om att han är en stark simmare, och det är oftast bäst att försäkra dig om att han håller sig nära stranden och kommer tillbaka till dig på kommando. Det finns inget värre än att behöva hämta sin lekfulla hund ur vattnet när du inte var beredd på att bli blöt.

Hur du skyddar dig

För att hålla din hund säker under utflykter till hundparken behöver du inte vara en helikopterförälder som svävar över hunden hela tiden, men det går inte heller utan några allmänna grundregler. Ta till exempel inte med dig valpar eller unga hundar under fyra månader till en hundpark. Valpar som är så unga måste fortfarande vaccineras och kan riskera att få sjukdomar från andra hundar. Lek med honom hemma tills han är gammal nog att leka med de stora hundarna (bokstavligen!).

Det är självklart, men var alltid uppmärksam på din hund. Utflykter till hundparken ska handla om tid som du spenderar med din hund, inte om att prata med vänner eller sitta över telefonen hela tiden. Problem uppstår när djurföräldrar inte är uppmärksamma på sina hundar och när de minst anar det. Håll din hund säker genom att vara en uppmärksam djurförälder.

Tänk på att du ska ge godis efter hundparksutflykterna, inte under utflykten. Det är frestande att ge din hund godis eller mat i hundparken, men vänta tills du kommer hem för att undvika konkurrens mellan de andra hundarna som han kan komma att träffa. Och se till att servera honom något näringsrikt, som Hill's® Science Diet® hundgodis, när han kommer hem. Dessa spannmålsfria godis är ett utmärkt sätt att belöna hunden efter en rolig dag i parken.

Slutligen är det viktigt att vara säker även på resan till och från parken. Om du inte bor inom gångavstånd från din lokala hundpark, se till att följa reglerna för transport av valpar. Använd en hundtransportburk när det är lämpligt, eller investera i ett specialtillverkat säkerhetsbälte för hundar.

Utflykter till hundparken är ett roligt sätt att knyta band med din hund, men det är bara genom att följa parkens regler som alla kan leka tillsammans på ett lyckligt och säkert sätt.

Kort om skribenten

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert är frilansskribent och bor och arbetar på en 17 hektar stor gård i Virginia. När hon inte skriver kan du hitta henne i trädgården eller i de lokala parkerna tillsammans med sin schäferhund Shadow. Hon äger också sex katter och bloggar om sin pälsfamiljs äventyr på Six Cats and Counting. Läs mer om Jeanne, hennes böcker och hennes författarskap på hennes webbplats.

 

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken är speciellt utformat för att stödja aktiv rörlighet och vård av leder hos hundar som föredrar en mindre storlek på foderbitarna. Berikat med omega 3-fettsyror och kliniskt bevisade antioxidanter.</p>