Hund och spädbarn...kommer överens

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Med de rätta förberedelserna så borde det inte vara några problem att föra samman ett nyfött barn och en hund. Det är självklart alltid spännande att ett nytt barn föds, men ibland kanske inte din hund delar din entusiasm. Förändring Ditt liv kommer att förändras den dag du kommer hem med ditt nyfödda barn och oundvikligen kommer även din hunds liv att förändras. Den kommer att vara van vid att få all din uppmärksamhet och även om du inte menar det så kommer all din fokus att vara på den nyfödde. En del hundar anpassar sig snabbt och tar sig an rollen som beskyddare och vakthund medan andra svarar långsammare på omställningen och kan behöva lite hjälp med att bli vana med den nya situationen. Ett av de tänkbara problemområdena kan vara sovplatsen. Om hunden sover i sängen med dig skall du ordna en annan mysig plats åt den. Hitta något som påminner om dig och lägg det på den nya platsen så att den känner sig glad och trygg. Det kan ibland ta några veckor för denna förändring att bli varaktig. Din hund lär sig så småningom att vara bekväm med sin nya sovplats. Förtrolighet och tillfredsställelse Din hunds promenadrutiner kommer förmodligen att förändras så det kan vara värt att ta ut vagnen redan innan barnet anländer så att den vänjer sig. Det är även en god idé att ändra promenadtakten så att den matchar hur du förmodligen kommer att gå med ditt spädbarn. Det är bra om din hund får tillträde till barnets rum innan barnet kommer, så att den vänjer sig vid alla nya lukter och de nya sakerna, speciellt om det är ett rum där hunden brukade tillbringa mycket tid. Du bör gå varsamt fram när du introducerar din hund för barnet. Håll din hund i koppel och låt den sniffa lite på barnet medan du sitter med. Belöna hunden vid gott uppförande. Dåligt uppförande såsom morrande eller tuggande på kopplet bör tillrättavisas bestämt. Håll hunden i kortkoppel och låt den sitta tills den lugnat ner sig så vet den snart sin plats. Lämna aldrig din hund ensam med ditt spädbarn och fortsätt bevaka hundens beteende tills du är säker på att den har blivit van. Nya spädbarn är en stor omställning för alla, inklusive din hund. Med lite hjälp kan till och med en avundsjuk hund vänja sig och fortsätta vara en god, social följeslagare i huset.

Relaterade artiklar

 • Socializing Your Puppy: Steps for Success

  Dogs running Discover how to introduce your dog to other dogs, as well as the benefits of letting him interact with other dogs.
 • Alternative Techniques for Training Your Puppy

  There are many methods to training your puppy, this article explores other training methods to help your new puppy.
 • Tidig träning

  Ingen kan bortse från att små valpar är söta och goa, men om de ska utvecklas till sociala och glada hundar behöver de dresseras. Valpar lär sig mycket snabbt, och därför att det viktigt att lära den rätt beteende redan från början.
 • Avlägsna dåligt beteende

  Många människor tror att hundar bits eftersom "det ligger i deras natur". Men hundar blir inte aggressiva utan anledning och många hundar uttrycker aggression när de känner sig stressade eller trängda.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>