Hund och spädbarn...kommer överens

Published by
Minuter läsning

Med de rätta förberedelserna så borde det inte vara några problem att föra samman ett nyfött barn och en hund. Det är självklart alltid spännande att ett nytt barn föds, men ibland kanske inte din hund delar din entusiasm. Förändring Ditt liv kommer att förändras den dag du kommer hem med ditt nyfödda barn och oundvikligen kommer även din hunds liv att förändras. Den kommer att vara van vid att få all din uppmärksamhet och även om du inte menar det så kommer all din fokus att vara på den nyfödde. En del hundar anpassar sig snabbt och tar sig an rollen som beskyddare och vakthund medan andra svarar långsammare på omställningen och kan behöva lite hjälp med att bli vana med den nya situationen. Ett av de tänkbara problemområdena kan vara sovplatsen. Om hunden sover i sängen med dig skall du ordna en annan mysig plats åt den. Hitta något som påminner om dig och lägg det på den nya platsen så att den känner sig glad och trygg. Det kan ibland ta några veckor för denna förändring att bli varaktig. Din hund lär sig så småningom att vara bekväm med sin nya sovplats. Förtrolighet och tillfredsställelse Din hunds promenadrutiner kommer förmodligen att förändras så det kan vara värt att ta ut vagnen redan innan barnet anländer så att den vänjer sig. Det är även en god idé att ändra promenadtakten så att den matchar hur du förmodligen kommer att gå med ditt spädbarn. Det är bra om din hund får tillträde till barnets rum innan barnet kommer, så att den vänjer sig vid alla nya lukter och de nya sakerna, speciellt om det är ett rum där hunden brukade tillbringa mycket tid. Du bör gå varsamt fram när du introducerar din hund för barnet. Håll din hund i koppel och låt den sniffa lite på barnet medan du sitter med. Belöna hunden vid gott uppförande. Dåligt uppförande såsom morrande eller tuggande på kopplet bör tillrättavisas bestämt. Håll hunden i kortkoppel och låt den sitta tills den lugnat ner sig så vet den snart sin plats. Lämna aldrig din hund ensam med ditt spädbarn och fortsätt bevaka hundens beteende tills du är säker på att den har blivit van. Nya spädbarn är en stor omställning för alla, inklusive din hund. Med lite hjälp kan till och med en avundsjuk hund vänja sig och fortsätta vara en god, social följeslagare i huset.

Relaterade artiklar

 • Klickerträning: Hur det kan fungera för din valp

  Lär dig hur klickerträning kan vara ett bra alternativ för att träna din hund. Förstå hur det fungerar och hur du kan komma igång.
 • Starting a Training Schedule with Your Puppy

  You can turn your cute, rambunctious puppy into super puppy by taking a little extra time to shape the behaviors and personality you want him to have as an adult. Most behavior problems in puppies are very normal behaviors, but performed at the wrong time, in the wrong place or directed at the wrong objects.
 • Alternative Techniques for Training Your Puppy

  There are many methods to training your puppy, this article explores other training methods to help your new puppy.
 • Hur får jag min hund att sluta skälla?

  Att kunna kontrollera din hunds ljudnivå är en viktig del i din roll som ansvarsfull hundägare. Oavbrutet skällande kan vara irriterande inte bara för dig utan även för dina grannar.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.