Hund Träning

Ta en titt på de här artiklarna för att lära dig hur du tränar en hund.

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Hur du tränar din hund

Hundar gör allt för att du ska vara nöjd – därför är de flesta hundar så lätta att träna. Innan du sätter igång bör du göra en lista över grundläggande kommandon som du vill att hunden ska kunna: ”sitt”, ”stanna”, ”kom”, ”ner” eller ”nej” (det sista är alltid användbart). Du vill kanske också kontrollera hundens skällande, lära den att inte tigga efter mat och hur ni undviker små olyckor inomhus. Allt detta är mycket möjligt att genomföra – allt som krävs är ett konsekvent beteende, beröm, godbitar då och då och massor av träning och positiv återkoppling. Läs fler tips och råd om hundträning.

Göra hunden rumsren

När du börjar träna valpen att bli rumsren får du vara beredd på små olyckor och du behöver vara tålmodig och positiv. Detta är en av de viktigaste sakerna du kan lära din hund, så börja med att skapa ett schema. Hundar är vanedjur, så skriv upp på schemat att du ska ta med den ut för att uträtta sina behov efter att den har ätit, lekt eller sovit, innan du ska låsa in hunden eller när den börjar nosa runt efter en plats för att kissa. När hunden uträttar sina behov på rätt plats ska du ge den mycket beröm. Även en godbit efteråt kommer att motivera hunden nästa gång. Med tiden kommer den att lära sig var och när den kan uträtta sina behov. Men kom ihåg att alla valpar inte är perfekta. Du kan behöva få städa upp en eller ett par olyckor. Fler träningstips finns i artiklarna ovan.

Socialisera din hund

Nyckeln till socialisering är att exponera din valp för så många människor, platser och djur som möjligt. Har du sett hundar som är rädda för män med skägg eller människor som bär handskar? Eller hundar som är livrädda för att hoppa in i en bil eller skäller varje gång de ser en annan hund? Dessa personlighetsdrag kan avhjälpas med socialisering – särskilt när de är unga. Läs våra artiklar om socialisering för mer information.