Information om den amerikanska korthårskatten och dess personlighetsdrag

 

Den amerikanska korthårskatten är en trevlig följeslagare och en kärleksfull katt som kommer fästa sig vid alla familjemedlemmar.

 

Den amerikanska korthårskatten i korthet

The American Shorthair Cat Breed

Den amerikanska korthårskattens vikt måste noga övervakas och hanteras för att undvika fetma.

Viktintervall:

Hane: stor: > 12 lbs (ca 5,4 kg)
Hona: medel: 8–12 lbs (ca 3,6–4,5 kg)

Ögonfärg:

Blå, kopparbruna, gröna, gyllene, hasselnötsbruna, olikfärgade

Förväntningar:

Benägenhet att fälla: Måttlig

Päls:

Längd: Kort
Karaktärsdrag: Rak
Färger: Vit, blå, svart, gräddvit, röd, silvrig, gyllene, brun, cameo, bluecream, spräcklig, chinchilla
Mönster: Enfärgad, spräcklig, tvåfärgad, trefärgad/calico, tabby, smokefärgad, shaded
Mindre allergiframkallande: Nej
Övergripande vårdsbehov: Måttlig

Klubberkännanden:

Kattföreningserkännanden:
CFA, ACFA, TICA
Förekomst: Inte särskilt vanlig

Den amerikanska korthårskatten är en medelstor, men mycket kraftfull katt. Den är mycket muskulös och har tunga ben. Dess runda, tjocka utseende får den att se tung ut.

Den amerikanska korthårskatten är en kraftfull katt. Alla delar av denna katt ska vara välutvecklade. Den har ett brett bröst, en muskulös hals, starka käkar och en välutvecklad nos. Dess ben är tjocka och starka. Den ser ut att vara precis det som den var menad för, dvs. att hålla gnagare borta från ladorna och huset.

Den amerikanska korthårskattens päls är tjock och tät.Pälsen blir mycket längre och tjockare under vintern. Pälsen är relativt hård, då den är avsedd att skydda katten.

Personlighet:

Den amerikanska korthårskatten är en mycket trevlig sällskapskatt. Den är lättsam och lugn. Den amerikanska korthårskatten är en kärleksfull katt och kommer att fästa sig vid alla familjemedlemmar.

Den älskar att leka, men behöver inte uppmärksamhet dygnet runt. Om den är på lekhumör kommer den fram med en leksak till sin förälder. Amerikanskan leker också bra på egen hand. Katten är en mycket bra följeslagare till ensamstående personer.

Bor med:

Den amerikanska korthårskatten är en grov och muskulös katt, och hennes näringsintag måste noga kontrolleras. Trots kattens kraftiga ben och muskulatur ska du se till att den håller en lämplig vikt och inte kommer ur form.

Amerikanskan leker när den vill leka. Den hittar en leksak eller skapar en leksak av allt den hittar om det inte finns någon kattleksak till hands. Interaktiv lek kan vara nödvändigt för att hålla den i form och se till att den får tillräckligt med motion.

Det är viktigt att den borstas dagligen, särskilt under årstidsväxlingarna när pälsen blir tjockare eller tunnare. Även denna korthårskatt kan få kladdar i pälsen om den inte borstas regelbundet.

Det går bra att lämna den amerikanska korthårskatten ensam. Trots att detta är en tillgiven katt tycker den minst lika mycket om att ligga och sova i solen. Amerikanskan är en lättskött katt och är en underbar, tyst följeslagare.

Historia:

Den amerikanska korthårskatten anses vara den inhemska korthårskatten i USA. Denna ras har dock avlats fram från katter som troligen har sitt ursprung i Europa. Katter som passar in på beskrivningen av en amerikansk korthårskatt fanns troligen inte i USA förrän Columbus tid.

Den första registrerade uppfödningen av en amerikansk korthårskatt ägde rum omkring 1904. Den brittiska korthårskatten var en av föräldrarna till denna ras, som ursprungligen kallades "Domestic Shorthair".

Den amerikanska korthårskatten var en arbetarkatt som användes för att hålla gnagarpopulationen under kontroll. Eftersom denna katt var avsedd för arbete såg man till att föda upp en ras som var tålig, frisk och stark. Eftersom de flesta av dessa katter levde utomhus såg man till att pälsen var tjock för att skydda mot svåra väderförhållanden och hålla katten varm.

Relaterade artiklar om vård av sällskapsdjur

Relaterade artiklar om hund- och kattskötsel