Gillar din hund att simma? Aktiviteter för din vattenälskande valp.

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hundar och vatten passar ofta som handen i handsken. Få saker kan ge genuin lycka för vattenälskande hundar som en tur till en sjö eller strand. Oavsett om du bor nära vatten eller har en pool på din tomt, se dessa aktiviteter och vattenlekar för hundar som ett sätt att hålla din valp glad (och sval) hela sommaren.

På tomten

Inget är mer tillgängligt och enkelt som din egen tomt Troligen är detta redan en av din valps favoritställen och det finns inga regler eller koppeltvång att oroa sig över, annat än de regler du själv har satt upp. När hundens sommardagar hotar att bli långtråkiga finns det en enkel lösning för att liva upp dem: tillsätt bara vatten.

Ta några gamla slitna hundleksaker, en slang (eller vattenspridare), en barnpool, några handdukar och din fantasi.

Saker du kan göra

 • Lek i vattenspridaren. Sätt fast en sprinkler på en vattenslang för din vän att rusa igenom. Bli inte förvånad om han attackerar strålen.
 • Spruta ner din hund. Om du inte har en vattenspridare? Du får samma effekt med ett munstycke på din vattenslang och att blöta ner din valp är ett utmärkt sätt att hantera hettan en varm eftermiddag.
 • Ge din hund ett bad. Det blir lättare att bada din hund om du gör det till en lek. Använd din hunds favoritleksaker för att sysselsätta honom under de roliga delarna av badet. Om du har ett stort badkar som du kan ta ut utomhus är sannolikheten större att din hund uppskattar badet eftersom det skiljer sig från den vanliga tvättrutinen.
 • Lek vatten-ta-fatt. Jaga din valp runt tomten med en vattenpistol. Se om han kan fånga vattenstrålen som om det vore en frisbee.
 • Bad i en pool. Fyll en hård plastbarnpool (eller en mer tålig hundpool) med vatten och låt din hund hoppa i och ur. När din hund blir trött kommer han kanske även att lägga sig i vattnet för att bli helt blöt.

Vid poolen

Vattenälskande hundar blir galna av pooler. Och om du inte har en pool i din trädgård kan du kanske hitta ett hundvänligt bad i närheten. Många pooler för allmänheten tillåter inte hundar, så se till att kontrollera reglerna innan du går dit. Glöm inte att det finns klor i de flesta pooler, vilket gör vattnet skadligt för din hund att dricka och klor kan även irritera hundens hud, så se till att ta med färskt vatten att dricka och spola av din hund ordentligt efter badet.

Ta med en flytväst för hund, en ramp som gör att den kan ta sig ur poolen (om det inte finns några bra trappor), en vattenskål, rent dricksvatten och flytande, vattentåliga hundleksaker.

Saker du kan göra

 • Gå och simma. Simma kan de flesta hundar även utan träning, men valpar, äldre hundar och oerfarna hundar bör ha flytväst för säkerhets skull.
 • Dyk ner i vattnet. Simvana hundar uppskattar att hoppa rakt ut i djupt vatten. Kasta en leksak i vattnet och titta på när din hund hoppar i.
 • Lek fånga. Kasta en boll eller frisbee över poolen och låt din hund hoppa ner och fånga den innan den nuddar vattnet.
 • Ta det lugnt. När din hund är trött kommer den att uppskatta att bara ligga och flyta runt lika mycket som du gör. Det finns många företag som tillverkar flytsaker för hundar som gör att de kan slappna av och njuta i vattnet medan du solar dig.

Vid sjön eller ån

Det är inte svårt att hitta en plats nära strandkanten där din hund kan leka, men inte alla stränder, simområden och andra öppna ytor för människor tillåter hundar, så se till att du kontrollerar reglerna innan du åker. När du väl är på plats, håll dig undan från stillastående vatten. Det kan finnas myggor eller andra parasiter såväl som farliga amöbor-och se till att skydda din hund genom att hålla utkik efter ormar, blågröna alger och trasigt glas eller vassa metallbitar som kan orsaka skada. Se även till att undvika områden med hastigt rinnande vatten som forsar, för att undvika att din hund sveps iväg med vattnet.

Se även till att ta med en flytväst för hund, en vattenskål, rent vatten att dricka, vattentåliga leksaker, en ståbräda och paddel, en hundsäker flytande leksak, ett första-hjälpenkit och en säkerhetslina. Glöm inte bajspåsar så att du kan plocka upp efter din hund!

Saker du att göra

 • Lek hämta saker. Retrieverraser kommer framför allt att tycka om hämta-lekar, vilket innebär att hämta favoritleksaken som du kastar i vattnet.
 • Paddling på ståbräda. Det lugna vattnet i en insjö gör detta till ett perfekt ställe att träna denna Hawaii-sport, vilket innebär att balansera på en ståbräda medan du tar dig fram med hjälp av en paddel. Många ståbrädor är byggda för två personer.Man and Boston terrier sitting on a blue paddle board in the middle of a lake.
 • Brygghoppning. Detta har blivit en av de mest populära vattenlekarna för hundar och av en god anledning. Om din hund gillar att simma kommer han att älska att springa ut och kasta sig i vattnet.
 • Åka båt. Oavsett om det är en roddbåt, en kanot, en snabb båt, en segelbåt eller en långsam ponton kommer din hund utan tvekan att älska att åka ut på djupt vatten-där han kan dyka, simma och kasta sig i vattnet. Se bara till att ha på hunden rätt utrustning, som en flytväst med ett handtag för att lätt kunna lyfta upp din hund i båten. Se även till att hålla ett öga på din hund medan båten är i rörelse. Precis som med små barn bör du träna säkerhet med din hund.
 • Bogsera. Lär din vän livräddning medan du själv tar det lugnt och flyter i vattnet. Sätt fast ett rep på hundens flytväst och låt honom dra dig i vattnet.
 • Ligg och njut. Du är inte den enda som uppskattar att flyta omkring i vattnet under lata eftermiddagar. Ta med flytutrustning till din hund så att din håriga vän kan hålla dig sällskap i vattnet.

Vid stranden

En dag vid stranden kan bli lika underbar för vattenälskande hundar som den kan bli avslappnande för dig. Precis som med sjöar tillåter inte alla sandstränder hundar och det kan finnas strikta koppeltvång. Kontrollera reglerna innan du planerar din utflykt. Saltvatten är inte bra för din hund att dricka, så se till att ta med mycket färskt vatten att dricka både till dig och din hund- och ha alltid en färdig plan för hur du ska skölja ur salt och sand ur pälsen innan du åker hem. Solskydd är också ett måste, inte bara för dig, så försök hitta en skuggig plats eller ta med ett parasoll som skyddar din hund från solen. Det finns även solskyddskrämer som är bra för hundar. Dessa kan vara viktiga att använda för hundar med ljus päls eftersom deras hud kan bli bränd.

Beagle puppy running on the beach.

Ta med färskt dricksvatten, en vattenskål, solkräm för hundens nos och öron, ett parasoll, en filt för din hund, extra handdukar, en flytväst och vattensäkra leksaker. Se även till att ta med mat eller godsaker till din hund om du tror att du blir borta en hel dag så att du inte stör matrutinerna - en aktiv dag på stranden kommer att göra hunden hungrig.

Saker som du kan göra

 • Vattendyk. Låt din hund kasta sig i vattnet och dyka i vågorna. Se bara till att sätta på hunden en flytväst först-även en erfaren simmare kan tycka att det är ansträngande med stora vågor. Det är även en bra idé att hålla sig i närheten och hålla din hund på lugnare områden på stranden. Låt inte hunden försvinna långt ut från strandkanten så att den inte orkar simma i de stora vågorna.
 • Gå på promenad längs med stranden. Din hund kommer att älska att upptäcka sandstranden och få lite träning och bränna kalorier under tiden.
 • Låt hunden springa fritt utan koppel. Om stranden tillåter det och om din hund är väldresserad, låt den springa och hoppa i vågorna.
 • Surfa. Om din hund är en duktig simmare, ta med honom ut på en surfbräda eller boogieboard för att leka i vågorna. Om det är första gången, se till att ta det lite lugnt, ge din hund tid att lära sig hur den ska balansera på brädan innan ni ger er ut på djupt vatten-och glöm inte hundens flytväst!

Med så många roliga förslag för vattenälskande hundar kommer din vän att outtröttligt uppskatta sommaren. Och det kommer du och din familj också.

Image source: Flickr

Biografi artikelförfattare

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus är en hundägare och djurbloggare från Tulsa, Oklahoma, där hon normalt arbetar som skribent under övervakning av en handfull välpälsade bebisar.

 

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>