Mata din valp

Published by
Minuter läsning

Det första året i valpens liv är det viktigaste.

Det första fodret likaså.

Under de första dagarna ska du ge valpen samma foder som uppfödaren har använt. Detta hjälper valpen att vänja sig vid miljön. Om du vill byta foder ska du göra det gradvis. Börja med att blanda i lite av det nya fodret i det gamla fodret och öka gradvis andelen med nytt foder under en vecka till dess att övergången är klar.

Välj noggrannt

Valpfoder finns som både blöt- och torrfoder och vilken sort du väljer beror på vilken sort du och valpen föredrar. Tänk på att välja ett foder som ger valpen allt som behövs för att utvecklas och växa på bästa sätt. Leta efter foder som är "kompletta", helfoder. Det innebär att fodret innehåller allting som behövs, utan att du behöver ge tillskott eller annan föda.

Liksom mat för människor, varierar hundfoder i kvalitet. Läs alltid innehållsdeklarationen för att se efter vad valpen får i sig. Vissa foder innehåller extra vitaminer och antioxidanter för att stärka immunförsvaret och rätt mängd mineraler som främjar hälsan i urinvägarna. Du bör alltid kontrollera att fodret inte innehåller tillsatt salt. För mycket salt kan skada valpens njurar. Om du är osäker ska du alltid fråga veterinären.

Oavsett vilket foder du väljer, behöver du ett par ordentliga matskålar: en för mat och en för vatten. Ett underlägg är också en bra idé om du vill skydda golvet.

Blöt- eller torrfoder? 

Torrfoder består av små kulformade bitar. Det är lätt att servera och har lång hållbarhet. Det är också kostnadseffektivt och kan köpas i stora säckar.

Blötfoder finns på burk och i portionspåsar. Ett blötfoder av hög kvalitet förser din valp alla nödvändiga näringsämnen. Det är inte lika kostnadseffektivt som torrfoder, men många hundägare serverar det vid sidan om för att erbjuda hunden lite variation.

Hill's valpfoder

Hill's valpfoder är särskilt sammansatt för att din valp ska få exakt rätt balans med näringsämnen. Det innehåller alla vitaminer och mineraler som behövs för att valpen ska utvecklas på bästa sätt. Och det är dessutom berikat med naturligt DHA för bättre utveckling av hjärna och syn. Klicka här för mer information om Hill's valpfoder.

Relaterade artiklar

 • Helgmat du ska undvika att ge din hund

  Högtider innebär delande och gemenskap vilket innebär att din hund kan bli bortskämd med extra godsaker. Det är inget fel i att festa med din ludna vän, men det är viktigt att veta vad hundar inte bör äta.
 • Hundar har andra näringsbehov än människor  

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Hur och när ska du utfodra din valp?

  180680638 Det är viktigt att du matar din valp rätt med mängd mat vid regelbundna tider. Din valp behöver rätt mängd näringsämnen för att växa och bli en frisk vuxen hund. Det är livsviktigt för din valps hälsa att hans fysiska tillstånd övervakas regelbundet och att mängden mat justeras medan han växer.
 • The Dangers of Excessive Protein in Dog Food

  Having the right balance of protein in your dog food is an essential element of keeping your pup healthy and happy.

Relaterade produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini är sammansatt för att befrämja immunförsvar och rörlighet, för valpar som föredrar mindre foderbitar. Med kliniskt bevisade antioxidanter och DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Valpfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature är framtagen för att främja immunitet och hälsosam utveckling av hjärna, muskler och ben. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och DHA från fiskolja. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Soft Baked Hundgodbitar

  Urinary Care, Kidney Care, Liver Care