Nutrition och Utfodring: Hund

Letar du efter den bästa nutritionen för hundar? Börja med att läsa några av dessa artiklar.

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Hälsosam mat. Glad hund. 

Har du någonsin varit på jakt efter den bästa valpmaten? Det är inte lätt att välja rätt mat när det finns tusentals hundmatsmärken och specialmat på hyllorna. Men oroa dig inte. Det faktum att du oroar dig betyder att du är en bra hundägare. Varför? Eftersom en av de bästa sakerna du kan göra för din valp är att ge den ett högkvalitativt, välbalanserat foder. Läs vidare för att upptäcka hur du väljer mat som är perfekt för valpens välbefinnande. 

Den bästa hundnutritionen

En av de viktigaste sakerna du kan göra för din hund är att utfodra den med den välbalanserade nutrition den behöver. Det bör innehålla en välavvägd blandning av protein (animaliskt), högkvalitativt fett och mikronäringsämnen som omega-3 fettsyror. Hunden behöver också över 50 viktiga näringsämnen, till exempel vitamin C, kalcium och fosfor, för att nämna några. Kom ihåg att om maten inte innehåller alla dessa essentiella näringsämnen som hunden behöver kan den drabbas av hälsoproblem.

Ändra mat beroende på livsstadium

Det finns ingen hundmat som passar alla hundar eftersom var och en av våra pälsbeklädda vänner har olika näringsbehov beroende på deras livsstadium. Det finns hundmat för aktiva hundar, mat för stora raser och mycket mer mat som är särskilt anpassad för hälsotillstånd såsom artros, hudallergi, tandvård och ledhälsa. Och om du har en äldre hund finns det mat för äldre hundar som vanligtvis innehåller färre mineraler för att främja god njurhälsa.

Mat att undvika

Hundar har andra nutritionsbehov än vi människor, så det är inte någon bra idé att ge hunden människomat. Den innehåller ofta mycket kalorier och är inte balanserad för att innehålla allt som hundar behöver. Det finns också viss mat som kan göra dem sjuka och ge problem med magen. Det är viktigt att veta vilken mat som kan vara giftig för hunden. Det finns många giftiga livsmedel och saker i hemmet som du bör se upp med, men här är några vanliga saker du bör känna till: Om din hund till exempel hittar den där chokladtårtan som du precis bakade kan det vara en god idé att ringa till veterinären, eftersom choklad är giftigt för hundar. Samma sak gäller om den äter vindruvor, lök eller vitlök.