Vilka är tecknen på foderallergi?

Published by
Minuter läsning

Du ser att hunden kliar sig överallt, lider av mag- och tarmproblem, har kronisk diarré eller gasbildning. Den kan kräkas, klia sina öron eller gnida sitt ansikte.

Kliandet kan få dig att misstänka att din fyrbenta vän lider av loppor. Magproblemen kan få dig att tro att hunden har ätit dålig mat eller lider av något mer allvarligt problem. Du bör besöka veterinären som då kanske kommer fram till att din hund har foderallergi.

I synnerhet irriterad hud är ett klassiskt tecken på överkänslighet mot foder. Foderallergi är svårt att identifiera eftersom symtomen är så lika symtomen vid andra störningar. Om du ger din hund ett eliminationsfoder, t.ex. Hill’s Prescription Diet™ z/d™ ULTRA, kan det bidra till att identifiera källan till allergin så att veterinären kan rekommendera ett lämpligt allergenfritt foder under en viss tidsperiod.

Läs mer om hur du minimerar hundens foderallergi med den goda smaken hos z/d på webbsidan för Hill’s dermatologiprodukter.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.