Hund Hälsovård

Utforska hälsovårdsvärlden för hundar med dessa informationsspäckade artiklar.

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Tips och råd

Om du funderar på att skaffa hund, eller om du har haft en i flera år, dyker det förr eller senare upp en massa frågor om hundars hälsa. Här hittar du svar på många frågor och får tips kring hälsovård för hundar. Lär dig hur du tar hand om din valp genom att läsa våra artiklar med hälsoråd för hund. Du kan bland annat läsa om olika sjukdomar, hälsoproblem, orsaker, symtom och förebyggande behandling.

Orsaker till sjukdomar 

Har du märkt någon förändring hos din valp? Om den verkar slö eller orolig på ett sätt du inte känner igen är det alltid bäst att tala med veterinären. Här kan du läsa på om olika sjukdomar hos hundar och vad de beror på. Det finns många vanliga orsaker att hålla reda på – från genetik till ras, ålder, livsstil, sinnestillstånd, beteende och miljö. Lär dig mer om dem, så att du kan ta hand om din hund på bästa möjliga sätt.

Tecken och symtom 

Vet du vilka hälsosymtom hos hunden som du ska ta på allvar? Vissa är mycket lätta att upptäcka. Om hunden till exempel kissar inomhus kan det ofta vara ett tecken på problem med njurarna eller urinvägarna. Men andra hälsosymtom hos hundar är inte lika lätta att upptäcka, till exempel slöhet, som kan vara ett tecken på problem med vikten eller lederna. Ta reda på vilka tecken och symtom som du ska ta på allvar och hur du skyddar din hund på bästa sätt. 

Förebyggande behandlingar 

Det är upp till dig att se till att hunden är frisk och trygg. Det finns många förebyggande åtgärder som du kan vidta för att förhindra att hunden blir sjuk eller skadas – allt från rätt nutrition och motion till medicin och veterinärbesök. Läs om försiktighetsåtgärder och förebyggande behandlingar i våra artiklar om rekommenderade vaccinationer, pälsvårdstips, läkemedel mot loppor och fästingar och mycket mer.