Vad du bör göra när din hund dör

Den genomsnittliga livslängden för hundar är mellan tio och tolv år. Detta betyder att många ägare kommer att gå igenom den smärtsamma upplevelsen att mista sin hund. Att förlora ett husdjur är aldrig lätt, men genom att veta vad som kan förväntas och vara förberedd när din hund somnar in, kan det ge en viss trygghet.

Om din hund dör hemma måste du ta hand om hundens kropp. Du måste bestämma dig för om du vill ta hand om kroppen själv eller lämna den för kremering.

Ring veterinär

Den första person du bör kontakta är din veterinär. Om de inte har möjlighet att hjälpa dig med din hunds kropp kommer de att kunna ge råd om vart du ska vända dig. Finns det ett speciellt djurkrematorium i närheten kan de eventuellt erbjuda möjlighet att hämta din hund.

Ibland måste du transportera kroppen själv. Om du tror att du inte är klarar av att gräva en grav, försök inte ens! Fråga en vän eller en familjemedlem om de kan hjälpa dig.

Tar det längre tid än några timmar innan du kan få din hund till den rätta platsen måste du göra något åt kroppen under tiden. Kroppen kommer att börja ruttna och det kommer att börja lukta illa inom sex timmar om det är varmt väder. Är det varmare, går förruttnelsen fortare. Så om det är möjligt, försök förvara kroppen på ett kallt ställe.

Det är aldrig lätt att förlora sin högt älskade familjemedlem, men minns de roliga stunderna som ni har haft tillsammans.


Relaterade artiklar om hund- och kattskötsel

  • Hitta och välja valp | Hill's Pet

    Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
  • Sällskapshundar som hjälper människor | Hill's Pet

    Att använda hundar inom terapin går långt tillbaka till 1700-talet i England. Idag blir det alltmer etablerat att använda djur som hästar, katter, kaniner och även hundar i många situationer.
  • De rätta hundleksakerna | Hill's Pet

    Hundar älskar att leka, både med sin husse/matte eller för sig själva. Leken ger motion, mental stimulans och gör att hunden knyter an till dig. Så bra hundleksaker är nödvändiga för att din vän ska trivas och vara säker.