Fryst och roligt hundgodis för varma sommardagar

Publicerad av
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

När sommardagarna blir allt varmare vill många djurägare hitta sätt att hålla hunden sval. Varför inte försöka göra lite fryst hundgodis för sommarskoj med hunden? Du får chans att experimentera i köket och vovven får sin dos av underhållning, och så är ju problemet med uttorkning löst. 

Kreativa sätt att svalka av sig

När du samlat ihop några hälsosamma ingredienser och gjort plats i frysen är möjligheterna nästan oändliga. Om du investerar i några isformar i silikon och glassformar kan du ändra form och design på dina frysta godsaker. Båda kan fyllas med en blandning av frukt, yoghurt, mosad hundmat eller jordnötssmör som du kan blanda i en mixer med lite vatten. Fråga alltid veterinären innan du provar ett nytt recept, och se till att godbitar inte utgör mer än omkring 10 procent av hundens mat.

Försök få tag på kyckling-, nötkötts- eller grönsaksbuljong som har låg salthalt eller är helt saltfri. Den kan frysas i iskuber och blir en perfekt godsak som är rolig att jaga runt på golvet. Du kan också lägga några av dessa läckra kuber i vatten eller torrfoder för att uppmuntra hunden att dricka mer.

Mosade bananer blandade med lite yoghurt kan bli ett fryst banan-mellanmål när det läggs i isformar. För ännu mer skoj kan du lägga banankuben inuti en leksak med plats för lite godis. Ett både uppfriskande och upplivande mellanmål åt vovven.

Valp leker med en iskub

Pumpaglass

En favorit på listan över fryst hundgodis på sommaren är pumpa. En liten sked av denna orangea grönsak ger hunden läckra fiber och vitaminer. American Kennel Club (AKC) noterar att man bör vara noga med att välja neutral pumpa på burk och inte sötad eller kryddad pajfyllning. Kryddor och artificiella sötningsmedel kan vara giftiga för hunden.

För att tillverka godbitarna blandar du en burk med pumpa med ett par deciliter osötad, neutral grekisk yoghurt, en tesked honung och en mosad banan. Lägg blandningen i isformar av plast eller silikon och sätt in i frysen i ungefär en timme. Pumpa innehåller också mycket vätska, så det är ett jättebra sätt att hjälpa hunden att få tillräckligt med vatten under varma sommarmånader.

Kyls hunden ner för fort?

När du ger svalka åt hunden finns det ett par saker du bör hålla koll på. AKC rekommenderar att endast ge små mängder vatten åt gången när hunden har gjort av med mycket energi för att undvika att den dricker för mycket på en gång, vilket kan leda till att det kommer upp igen. Det bästa du kan göra är att tillhandahålla en sval plats inomhus eller ett skuggigt område där hunden kan vila efter att ha sprungit mycket en varm dag.

I det här läget är vanliga iskuber den bästa hemgjorda godsaken. Lägg några iskuber i hundens vattenskål och efter att den har slickat på iskuberna i några minuter kan du fylla på skålen med färskt, kallt vatten. Det är bäst att använda krossade iskuber eftersom veterinära tandläkare menar att iskuber kan skada hundens tänder om de tuggar på dem.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals® (ASPCA®) anger citrusfrukter, sötningsmedlet xylitol, avokado och trädnötter som människomat som inte är bra för husdjur, så uteslut dessa ingredienser från ditt hemmagjorda sommargodis åt hunden. I de flesta fall orsakar inte jordnötssmör och mejeriprodukter i små mängder några katastrofer för matsmältningen. Men om hunden har matsmältningsproblem ska du se till att ingredienserna i ditt sommargodis inte irriterar mag- och tarmkanalen.

När du letar efter potentiella ingredienser till hemmagjort hundgodis bör du rådfråga veterinären så att ingredienserna inte påverkar hundens aktuella hälsoproblem. Om du känner dig osäker kring hemmagjort godis kan några vanliga godbitar (eller hundfoder på burk) som frysts in i vattenfyllda iskuber hålla hunden upptagen och svalkad medan den slickar för att få tag i den läckra godsaken.

När du skapar frysta godbitar åt hunden inför sommaren kan du dela dina favoritrecept och idéer med dina vänner, så att andra hundar i närheten också kan hålla sig svala hela sommaren.

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

       

 

Relaterade artiklar

 • Choosing the Right Food For Your Small Dog's Life Stages

  As small and toy breed dogs age, their nutritional needs change.
 • How Fat Can Be Good for Your Dog

  Dogs running Discover the positive effects fat can have on keeping your dog healthy.
 • Några grundregler

  Allteftersom valpen blir större, ökar behovet av självhävdelse. Valpar väljer ofta matplatsen som slagfält. Men det är ett misstag att låta dig styras av valpen. Du måste visa att du inte ger efter för alla krav.
 • Mata din valp

  Under de första dagarna ska du ge valpen samma foder som uppfödaren har använt. Detta hjälper valpen att vänja sig vid miljön. Om du vill byta foder ska du göra det gradvis. Börja med att blanda i lite av det nya fodret i det gamla fodret och öka gradvis andelen med nytt foder under en vecka till dess att övergången är klar.

Relaterade produkter