Resa med din kattunge

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

På resande fot

Om du vill ta med dig kattungen eller behöver transportera henne av någon anledning behöver du skaffa dig en säker kattbur.

De flesta katterna ogillar burar och gömmer sig när de ser att buren plockas fram ur garderoben! Du kan avdramatisera kattburen genom att låta den stå framme med grinden öppen. På så vis kan buren till och med bli en trevlig plats för kattungen, särskilt om du lägger in kattleksaker. Kattungen ser snart buren som ett eget litet näste, och den blir inte rädd eller osäker när den sitter i den.

Vilken typ av bur?

Plastburar är att rekommendera eftersom de är stadiga och lätta att rengöra. Kartonglådor lämpar sig egentligen bara för kortare resor. En kattbur som öppnas uppifrån är lättare att släppa katten in och ut ifrån. Buren ska vara välventilerad och rymningssäker. Lägg gärna ut absorberande papper och en filt eller handduk på golvet. För långa resor bör du också ställa in en liten kattlåda. Se också till att luften kan cirkulera runt kattlådan.

Äntligen på väg!

När du åker bil ska du placera buren så att katten kan se ut genom ett fönster. Se även till att buren får skugga eftersom kattungar kan drabbas av värmeslag. Solskydd som du sätter fast på fönstret finns att köpa nästan överallt. Och självklart ska du aldrig lämna kattungen ensam i en stängd bil!

Tänk på att kattungen kan bli åksjuk, och därför kan du vänta med att mata den till dess att ni har nått resmålet. Däremot kommer kattungen att behöva tillgång till vatten under resan. Särskilda vattenflaskor och "spillfria" vattenskålar finns att köpa på djuraffären. Det kan hända att kattungen ändå blir åksjuk. Det finns medicin mot åksjuka, men rådgör först med veterinären. Var även beredd på att du kanske ändå måste lämna kattungen hemma till slut (med kattvakt).

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten Kattungefoder med Tonfisk

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten with Tuna är sammansatt för att stödja ett starkt immunförsvar och ge god tarmhälsa, med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala nivåer av DHA från fiskolja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattfoder med Tonfisk

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Light Adult with Tuna bidrar till att bevara idealvikten. Sammansatt med kliniskt bevisade antioxidanter och höga nivåer L-karnitin som hjälper till att omvandla fett till energi. Lämpligt för daglig utfodring.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar till att bevara funktionen hos njurar och vitala organ. Sammansatt av kliniskt bevisade antioxidanter, omega 3-fettsyror och minskad fosfor.