Tips för att resa med din hund i bilen

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Oavsett om du ska på en längre bilresa eller en kortare tur kan det vara roligt att göra en bilresa med hunden. Men att resa med hundar i bilen kan medföra massor av säkerhetsrisker. Läs vidare för tips på hur du transporterar din hund på ett säkert sätt och minimerar farorna som följer av att åka bil med en hund.

En bur är bäst

Small dog maltese sitting safe in the car on the back seat in a safety crateNär man reser med hundar i bilen rekommenderar American Society for the Prevention of Cruelty to Animals att alla hundar oavsett storlek ska vara i en fast monterad eller löstagbar bur, både för hundens säkerhet och för att förebygga distraktioner under körningen. Om möjligt ska burar placeras i baksätet på en bil eller i bagageutrymmet på en SUV, kombi eller minibuss, och fästas så att buren inte glider runt vid en häftig inbromsning. Själva buren ska vara tillräckligt stor så att hunden kan stå upp, vända sig och ligga ner bekvämt, men inte så stor att de kan kastas runt inuti buren när bilen rör sig. Buren ska också vara väl ventilerad. Du kan göra buren bekvämare för hunden genom att lägga filtar på golvet och till och med gå lite längre för att skydda mot skador genom att vaddera sidorna med skumgummi. Men se till att hunden inte försöker äta eller tugga på materialet du använder för att vaddera buren.

När det inte fungerar med en bur

Om en bur inte är ett alternativ bör du leta efter säkerhetsselar som du knäpper fast direkt i säkerhetsbältet så att hunden sitter fast i baksätet. Ett annat tillgängligt alternativ för en säkrare bilresa med hund är ett nät eller metallbarriär som kan sättas i minibussar eller SUV:ar så att din kompis tvingas att hålla sig till baksätet. Dessa alternativ är jättebra för att se till att hunden inte distraherar dig eller kommer i vägen när du försöker fokusera på körningen, men de är inte utformade för att skydda dem från skada vid en krock. Det kan verka som att dessa alternativ ger din kompis lite mer frihet och gör deras resa trevligare, men för deras egen säkerhets skull är en bur ändå bäst.

När det inte finns något baksäte

Baksätet är i allmänhet säkrare för hunden, främst på grund av potentiell skada från airbags i framsätet, men ibland finns det inget baksäte eller lastutrymme. I dessa fall är det bäst att hunden är i en bur i passagerarsätet och att airbagen på passagerarsidan inaktiveras. Om hunden är för stor för en bur i framsätet kan du använda en säkerhetssele som fästs i säkerhetsbältet. Hunden bör under inga omständigheter tillåtas att sitta bak i en öppen pickup.

Dog lies next to a woman leaning on a car.

På en lång resa kan det vara lockande att köra så långt som möjligt så snabbt som möjligt (inom fartgränsen, såklart), men glöm inte din fyrbenta kompis när du stressar för att komma fram. Planera att stanna varannan timme ungefär för att ge hunden en paus, låta den sträcka på benen och uträtta sina behov. Det är också en god idé att ta med färskt vatten och ge hunden lite varje gång du stannar. Om hunden inte brukar bli åksjuk är detta också ett bra tillfälle att ge den lite mat.

Att resa bekvämt

Kom ihåg att dessa riktlinjer för att resa med hund i bilen är för hundens säkerhet lika mycket som för din egen och dina passagerares. Därför bör alla hundar oavsett storlek sitta fast på ett säkert sätt. Din lilla hund är kanske helt nöjd med att rulla ihop sig i ditt knä under resan, men precis som att det inte är säkert att ha ett barn i knäet när man kör så är det inte säkert för en hund. Att se till att hunden sitter fast i en bur eller sele under resan, oavsett hundens ras eller storlek, gör det mycket troligare att ni två når ert resmål på ett säkert sätt.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>