Valpen kommer inte med en instruktionsbok

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det är roligt och spännande med en ny valp i huset, men precis som ett nyfött barn kommer den inte med en bruksanvisning. Så vi skrivit ned några grundläggande väsentligheter du måste känna till för att hjälpa dig under de första dagarna och veckorna.

 

Kärlek och tillgivenhet

Din valp kommer att tycka att flytten från kullen till ditt hem är spännande, men det kan också vara ganska överväldigande. Han/hon behöver massor av uppmärksamhet, uppmuntran och kärleksfull omsorg för att hjälpa honom/henne att sätta bo. Valpen kommer att längta efter uppmärksamhet och det måste du ge honom/henne så mycket som möjligt av i detta skede. Beröm honom/henne hela tiden och använd hans/hennes namn. Visa din kärlek för valpen, men samtidigt, vid oacceptabelt uppförande, säger du stopp med ett rungande "NEJ" (läs mer om tidig träning)Puppies playing

Ljud och dofter

En del valpar saknar de välbekanta dofterna och ljuden från kullen, och om valpen verkar orolig kan det hjälpa att använda en speciell feromonsprej som heter DAP (Dog Appeasing Pheromone, hundarnas egna lugnande feromon) som ger din valp en känsla av välbefinnande. Men använd det alltid sparsamt och i måttliga mängder eftersom det är viktigt för din valp att vänja sig vid sin nya omgivning. Det kan också fungera att låta radion vara på, med låg volym, i närheten av valpens säng hela natten.

 

Sängdags

Precis som spädbarn behöver valpar sin sömn, så det är viktigt att ge dem en varm och lugn plats att sova på, dag som natt. Familjelivet kan verka överväldigande för en liten valp och den kommer att behöva lite tid på egen hand. Placera valpens säng någonstans där den kan känna sig trygg och säker. Valpar gillar ofta ett omslutet utrymme att sova i, så kanske väljer du en valplåda. Du kan ordna till en mjuk säng inuti den och den kan också fungera som en fristad när valpen vill ha lite lugn och ro.

 

Tänk på maten

När du först tar hem valpen är det bäst att fortsätta ge den samma foder som den blivit van vid. Men inte alla valpfoder är likadana - vissa har bättre ingredienser än andra - så kanske väljer du att låta valpen gradvis gå över till ett foder som din veterinär rekommenderar. Det här är något som tar fem till sju dagar, och din veterinär kommer att ge dig råd om det, men i princip är allt du behöver göra att blanda i det nya fodret i valpens nuvarande foder i gradvis ökande mängder tills du bara utfodrar med det nya. (läs mer om övergången till ett nytt foder)

 

Hill's valpfoder

Hill's valpfoder är specifikt framtaget för att se till att din valp får rätt balans av näringsämnen. Det innehåller rätt balans av alla vitaminer och mineraler för att hjälpa valpen att uppnå sin fulla potential. Den innehåller också naturlig DHA för bättre utveckling av hjärnan och synen.

Smakar toppen och finns som både torr- och burkfoder. Din valp kommer att älska varje måltid. Klicka här så får du information om Hill's valpfoder.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter