Varför skäller din valp?

Published by
Minuter läsning

Vad skällandet betyderDog barking image

Att skälla är naturligt för hundar och du bör förvänta dig att valpen blir en vuxen hund som faktiskt skäller ibland. Det är orealistiskt att tro att du kan stoppa hunden från att skälla över huvudtaget, men din familj (och grannarna) blir nog glada om skällandet kan hållas i styr.

""Tyst!" Det är knappast överraskande att så många hundägare har problem med hundskall: hundar har ingen uppfattning om skällandet är bra eller dåligt. Det beror ofta på att hunden blir åthutad att sluta skälla ena gången, medan den blir fullkomligt ignorerad nästa gång. I vissa fall är det däremot önskvärt att hunden skäller, t.ex. om det är någon som smyger runt utanför huset . För att lära hunden skällreglerna kan du börja med denna enkla regel: att skälla är acceptabelt till dess att den blir tillsagd att sluta.

"Tyst" ska betraktas som ett lydnadskommando och inte "skäll" från husse eller matte. Låt hunden skälla två till tre gånger, beröm den för att den har larmat, och säg sedan "tyst" och håll fram en hundgodis. Hunden slutar skälla omedelbart eftersom den inte kan nosa samtidigt som den skäller, och efter några sekunder kan du ge hunden belöningen. Öka gradvis tidsintervallet från det att hunden slutar skälla fram till belöningen. Då kan du lära hunden att inte skälla i två minuter på bara ett enda träningspass, se klicker-träning.

Om du är oroad över att hunden skäller extremt mycket, och inte kan få kontroll över skällandet bör du tala med din veterinär och diskutera andra lösningar som specialisthjälp eller terapi.

Gnällande: Situationen kan bli värre om du springer till valpen och tröstar den varje gång den gnäller. Den tror att den får beröm för gnällandet och kommer att utveckla sin gnällrutin. Du kan få den att sluta genom att inte ge den uppmärksamhet när den gnäller. Genom att ignorera valpen och bara ge uppmärksamhet och beröm när den slutar, kommer valpen att lära sig att gnäll inte ger några resultat.

Relaterade artiklar

 • Vad betyder min valps beteende?

  Lär dig hur du läser valpens beteende genom dess kroppsspråk, inklusive kroppsspråk som svansviftning och svansens läge, och hur detta beteende förändras med åldern.
 • Vad din hund försöker säga

  Ord må vara viktiga för mänsklig kommunikation, men hundar kommunicerar med kroppsspråk och läten. Lär dig hur du ska tolka hundens signaler
 • Separationsångest

  Dogs running Om du måste lämna din hund ensam så kan detta framkalla separationsångest. Detta beror oftast på att hunden är alldeles för beroende av sin ägare.
 • Varför äter hundar gräs?

  Din hund härstammar från den mäktiga vargen, en ståtlig jägare och en inbiten köttätare. Du ger honom mat av bästa tänkbara kvalitet, så varför insisterar han på att äta gräs? Medan ingen med säkerhet vet varför hundar äter gräs så är hundkännare ganska säkra på att det är ett normalt hundbeteende och säkerligen inget att oroa sig över.

Relaterade produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini är sammansatt för att befrämja immunförsvar och rörlighet, för valpar som föredrar mindre foderbitar. Med kliniskt bevisade antioxidanter och DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Valpfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature är framtagen för att främja immunitet och hälsosam utveckling av hjärna, muskler och ben. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och DHA från fiskolja. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Hypoallergenic Hundgodbitar

  GASTROINTESTINAL SJUKDOM, HUDSJUKDOM