Hund Beteende och utseende

Lär känna din hunds personlighet genom att utforska vår samling av artiklar. 

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Läsa hundens tankar

Vi undrar över vår hunds beteende nästan varje dag. Saker som: Mår du bra? Varför gillar du att gräva hål? Är allt det där skällandet verkligen nödvändigt? Hundpsykologi är utan tvekan komplicerat, men det är värt att försöka förstå vad de tänker och varför de beter sig som de gör. Trots att hundar använder många olika ljud och signaler kan du lära dig att tala hundspråk genom att vara uppmärksam på hållning och ansiktsuttryck. Detta för dig inte bara närmare din hund, utan ser också till att den är trygg och frisk. 

Hundbeteende och hundpsykologi 

Din hunds beteende kan berätta mycket om hur den mår. Och trots att du kanske inte talar ”hundspråk” är det nödvändigt att förstå hundens beteende för att vara en bra hundägare. Vad betyder det till exempel om hunden redan är rumsren, men börjar bryta mot reglerna? Detta kan vara ett tecken på hälsoproblem, så du bör ta hunden till veterinären. Hos valpar kan tuggande vara vanligt när de lär sig hur de ska kommunicera. Men ibland bits hundar av oro, rädsla eller aggression. Detta negativa beteende hanteras bäst så snart det dyker upp, så fråga alltid veterinären om råd om du är orolig för hundens beteende. Kort sagt finns det många hälsoproblem som kan orsaka märkligt eller oönskat beteende, men om du är uppmärksam på vad hunden gör kan du se till att den är frisk och glad.  

Hundens kroppsspråk

Hundar är mycket uttrycksfulla med sina kroppar. Det inbegriper ansiktet, öronen, svansen och hållningen. Om hundens svans till exempel ligger nära kroppen, om den rynkar på näsan, öronen ligger bakåt och läpparna är lätt krökta, är det ett säkert tecken på att hunden är bekymrad. Men om svansen pekar nedåt och är avslappnad, öronen pekar uppåt, huvudet hålls högt, munnen är öppen (visar lite tunga) och hållningen är avslappnad, då är hunden mycket avslappnad och vill gärna leka. Hunden kan vara på olika humör och följaktligen kan kroppshållningen variera på många olika sätt. Men kroppshållningen innehåller alltid mycket viktiga budskap.