Hudåkommor

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

 

Hudåkommor är inte ovanliga hos djur och samma sorts pollen och damm som kan orsaka allergiska reaktioner hos människor kan ha samma effekt på hundar. Allergisk dermatit är en inflammation i huden och kan uppstå av flera anledningar, men resultatet är oftast detsamma: en irriterad hund som inte kan sluta slicka och klia. I extrema fall kan de även tappa hår. Vad kan du göra? Din veterinär kan försöka få bukt med din hunds allergi genom flera olika metoder, till exempel med sprutor, mediciner, foderbyte, lämpligt schampo, badsalvor och miljövänliga behandlingar. Hemma kan du se till att din hund dricker mycket (din veterinär kanske till och med rekommenderar filtrerat vatten). Om din veterinär har genomfört en hudundersökning eller skrivit ut medicin, var då noga med att följa skötselråden. Använd miljövänlig spray korrekt och håll uppsikt över din hund och dess tillstånd för att kontrollera om tillståndet förbättras. Tveka inte att ringa till veterinären om frågor eller problem skulle uppstå. Specialfoder Foderbyte kan hjälpa din hund om den lider av foderallergi och nyttiga fettsyror kan användas hos vissa hundar med allergiska hudsjukdomar eller hundar med klåda eller inflammationer av huden. Det finns några sorters foder tillgängliga beroende på hur svår allergin är. Upptäck fler fördelar med Hill's Science Plan Sensitive Skin eller prata med din veterinär om hur effektiva allergiprodukterna inom Prescription Diet-serien är. Loppkontroll

Det är främst i de södra delarna av Sverige som det finns det mycket loppor, speciellt under varmare delar av året. Detta kräver att man kontrollerar loppans livscykel med något effektivt medel. Din veterinär kan rekommendera vilket som passar bäst för din hund. Att behandla din hunds miljö är också ett viktigt steg vid loppbekämpning. Att dammsuga regelbundet håller loppornas ägg borta från mattor, se bara till till att slänga dammsugarpåsen omedelbart efteråt. Det är också en god idé att tvätta din hunds filtar och bäddar. Du kan få råd av din veterinär angående sprayer. Att ta till säkerhetsåtgärder innan du ser loppor besparar både dig och din hund en hel del obehag. Fästingar Fästingar sprider sjukdomar, t.ex. borrelia och både människor och djur kan få denna sjukdom, så fästingar är ett allvarligt bekymmer. Då hunden varit ute i skog och mark bör du titta efter fästingar, speciellt om den har gått i högt gräs. Om du snabbt tar bort fästningen så undviker du att sjukdomen sprids. Enklast är att ta bort den med en speciell fästingborttagare och du bör undvika att ha sönder eller lämna kvar något av fästingen.

Relaterade artiklar

 • Vad orsakar viktökning?

  Dogs running Din veterinär har troligen redan diskuterat med dig hur lätt det är för även en oerhört omsorgsfullt omvårdad hund att gå upp i vikt. De mest uppenbara orsakerna är - äter för mycket, för mycket godsaker eller för lite motion - men det kan också finnas andra bidragande orsaker:
 • Artrit hos hundar: Vad du behöver veta

  Dogs running Lär dig mer om varningssignaler, orsaker, symtom och behandling av artrit och ledvärk hos hundar och varför ditt husdjur behöver en balanserad kost.
 • Håll koll på din valps vikt

  Visste du att övervikt hos hundar och katter definieras genom att individen väger 15 % eller mer över sin idealvikt? Det motsvarar bara 330 gram för en liten hund som en chihuahua, men över 7,5 kilo för en rottweiler.
 • Helping Your Dog Recover From Accidents & Surgery

  Dogs running Learn about the treatments, recovery and how the food your feed your pet can have a tremendous effect on a dog

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.