Hur du kan göra en egen hinderbana till din hund

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Du älskar att vara tillsammans med dina hundar och hur roligt det än kan vara med en hinderbanskurs, så kan det ibland vara omöjligt att delta. Som tur är har du troligen redan allt material och utrustning som behövs för en egen kurs hemma. Det spelar ingen roll om din hund inte har tränat tidigare eller om du inte har någon erfarenhet av träning. Det finns många enkla trick som är lätta för dig att genomföra med din hund. Börja med enkla hopp, slalompinnar och tunnlar och ni kommer båda direkt se professionella ut.

Det är några få saker som du behöver tänka på innan du bygger en hinderbana. Se först till att du har tillräckligt med utrymme för varje hinder du sätter upp (och extra utrymme runtomkring för säkerhets skull). Allt som du bygger ihop måste lätt kunna rivas så att din hund inte gör illa sig när ni tränar. Var tålmodig under träningen och ni kommer båda ha en roligt upplevelse tillsammans.

Hopphinder

Att hoppa är en mycket bra första aktivitet att lära din hund om ni båda är nybörjare på agilityträning. Och om du har en tvättkorg och en gardinstång har du alla saker du behöver för att göra ett litet nybörjarhinder till din vän.Labrador mix dog jumping through hula hoop that girl in gray sweater holds up.

Några extra PVC-rör eller koppar över efter ett rörmoksprojekt? Dessa kommer vara perfekta att använda vid ett gör-det-själv-projekt. Det bästa sättet att montera ett hopp är med flyttbara pinnar så att du lätt kan höja eller sänka höjden på hindret. Här kommer några instruktioner för att hjälpa dig att bygga ett hinder av PVC-rör.

Har du någon rockring? De är mjuka och kan användas för att skapa ett hopphinder. När du tränar din valp första gången kan du hålla rockringen på rätt höjd medan du ber din hund att hoppa igenom.

Alla hopphinder måste lätt kunna rivas. Du vill inte att din valp skadar sig om han inte klarar att hoppa tillräckligt högt.

Slalompinnar

Har du några små koner från när dina barn spelade boll? Dessa kan användas som perfekta slalompinnar för din hunds hinderbana. Ställ fram konerna på samma sätt som när du arrangerade dem som ett fotbollsmål.

Har du några pinnar som ser ut som polkagrisar som du använt för att dekorera ditt hem med vid jultid? Perfekt i så fall! Hunden är garanterat högre än pinnarna och kommer lättare förstå hur slalom går till med hjälp av dessa pinnar.

Dina pinnar bör vara tillräckligt säkra så att de inte trillar omkull varje gång din hund passerar dem. Precis som med hopphinder bör de sitta så att de inte skadar din hund om den springer in i en pinne. Sätt dem inte för nära och inte för långt ifrån varandra.

Börja genom att låta hunden gå genom konerna innan du försöker få den att springa. Du kan antingen träna din hund med hjälp av koppel genom varje kon och belöna den varje gång den klarar uppgiften eller hålla ut en godsak och låta hunden följa den genom konerna. Se till att använda konsekventa röst- eller handkommandon när du tränar så att din hund kan associera dessa kommandon med de övningar du vill att den ska utföra.

Tunnelhinder

Det finns många sätt att ordna en tunnel med saker från hemmet. Har dina barn en lektunnel kvar från när de var små? Dessa lätta och tillplattbara korridorer är perfekta för hundträning. Dessutom kan de enkelt förvaras när de inte används och tar inte upp mycket plats.

Hundar som inte alls är vana vid tunnelträning kan tycka att det är lika roligt med en kartong där du tar bort botten. Du kan behöva stötta upp lådan när din valp använder den. Du ska alltid börja med en kortare tunnel, inte mer än några decimeter lång, tills din hund vänjer sig vid tanken på att gå igenom tunneln.

Om din hund aldrig har tränat agility förut med tunnlar kan den tveka att gå igenom tunneln. Uppmuntra din hund. Gå ner på knä och kryp själv genom tunneln och kanske vill din hund följa efter dig. Du kan också placera godis i öppningen, i mitten och i slutet av tunneln för att uppmuntra din nya atlet att ta sig igenom den. Och precis som med all annan träning, var konsekvent i dina kommandon för att hjälpa din valp att förstå att du vill att den ska gå genom tunneln.

Ramper

Ramper kan vara ett roligt tillskott till din hunds hinderträning. Några stora playwoodskivor och lättbetongblock kan enkelt skapa en ramp för din hund att springa upp och ner för, men se till att de är säkra och står stadigt och inte rör sig när din hund springer upp och ner.

Ändra ordningen

När din hund börjar få grepp om träningen och tar sig igenom alla hinder genom att bara lyssna till dina kommandon eller handgester, kan du ändra ordningen på hindren. Detta kommer hjälpa din hund att förstå att varje hinder har sitt eget kommando, snarare än att bara följa samma vägar som tidigare.

Vill du göra allt lite roligare? Lägg till några extra utmaningar till din hunds hinderträning, som att låta den fånga en tennisboll i slutet av banan eller hoppa i en barnpool för att hämta en flytande leksak. Om du tränar under varma sommarmånader, fundera på om du även vill sätta upp några vattenspridare för att hålla din hund sval-se bara upp så att rampen inte blir våt och hal så att din hund skadar sig.

Oavsett hur du bestämmer dig för att sätta upp din hinderbana kommer din hund att älska den. Det kommer även att ge honom extra motion och du kommer ha oändligt roligt medan du ser honom hoppa från hinder till hinder. Efter ett tag kan du ta tid och se hur snabbt han kan genomföra banan; du vet aldrig, din hund kanske blir ett riktigt proffs.

Biografi artikelförfattare

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila är en djurälskare som tror på ordets kraft och på hur ett meddelande kan informera - och även förändra - lyssnaren. Hennes texter kan hittas överallt på internet och i skrift. Kontakta henne på Twitter @ReinventingErin eller läs mer om henne på http://einollila.com.

 

Relaterade artiklar

 • Socializing Your Puppy: Steps for Success

  Dogs running Discover how to introduce your dog to other dogs, as well as the benefits of letting him interact with other dogs.
 • Alternative Techniques for Training Your Puppy

  There are many methods to training your puppy, this article explores other training methods to help your new puppy.
 • Tidig träning

  Ingen kan bortse från att små valpar är söta och goa, men om de ska utvecklas till sociala och glada hundar behöver de dresseras. Valpar lär sig mycket snabbt, och därför att det viktigt att lära den rätt beteende redan från början.
 • Avlägsna dåligt beteende

  Många människor tror att hundar bits eftersom "det ligger i deras natur". Men hundar blir inte aggressiva utan anledning och många hundar uttrycker aggression när de känner sig stressade eller trängda.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>