Hur du kan göra en egen hinderbana till din hund

Du älskar att vara tillsammans med dina hundar och hur roligt det än kan vara med en hinderbanskurs, så kan det ibland vara omöjligt att delta. Som tur är har du troligen redan allt material och utrustning som behövs för en egen kurs hemma. Det spelar ingen roll om din hund inte har tränat tidigare eller om du inte har någon erfarenhet av träning. Det finns många enkla trick som är lätta för dig att genomföra med din hund. Börja med enkla hopp, slalompinnar och tunnlar och ni kommer båda direkt se professionella ut.

Det är några få saker som du behöver tänka på innan du bygger en hinderbana. Se först till att du har tillräckligt med utrymme för varje hinder du sätter upp (och extra utrymme runtomkring för säkerhets skull). Allt som du bygger ihop måste lätt kunna rivas så att din hund inte gör illa sig när ni tränar. Var tålmodig under träningen och ni kommer båda ha en roligt upplevelse tillsammans.

Hopphinder

Att hoppa är en mycket bra första aktivitet att lära din hund om ni båda är nybörjare på agilityträning. Och om du har en tvättkorg och en gardinstång har du alla saker du behöver för att göra ett litet nybörjarhinder till din vän.Labrador mix dog jumping through hula hoop that girl in gray sweater holds up.

Några extra PVC-rör eller koppar över efter ett rörmoksprojekt? Dessa kommer vara perfekta att använda vid ett gör-det-själv-projekt. Det bästa sättet att montera ett hopp är med flyttbara pinnar så att du lätt kan höja eller sänka höjden på hindret. Här kommer några instruktioner för att hjälpa dig att bygga ett hinder av PVC-rör.

Har du någon rockring? De är mjuka och kan användas för att skapa ett hopphinder. När du tränar din valp första gången kan du hålla rockringen på rätt höjd medan du ber din hund att hoppa igenom.

Alla hopphinder måste lätt kunna rivas. Du vill inte att din valp skadar sig om han inte klarar att hoppa tillräckligt högt.

Slalompinnar

Har du några små koner från när dina barn spelade boll? Dessa kan användas som perfekta slalompinnar för din hunds hinderbana. Ställ fram konerna på samma sätt som när du arrangerade dem som ett fotbollsmål.

Har du några pinnar som ser ut som polkagrisar som du använt för att dekorera ditt hem med vid jultid? Perfekt i så fall! Hunden är garanterat högre än pinnarna och kommer lättare förstå hur slalom går till med hjälp av dessa pinnar.

Dina pinnar bör vara tillräckligt säkra så att de inte trillar omkull varje gång din hund passerar dem. Precis som med hopphinder bör de sitta så att de inte skadar din hund om den springer in i en pinne. Sätt dem inte för nära och inte för långt ifrån varandra.

Börja genom att låta hunden gå genom konerna innan du försöker få den att springa. Du kan antingen träna din hund med hjälp av koppel genom varje kon och belöna den varje gång den klarar uppgiften eller hålla ut en godsak och låta hunden följa den genom konerna. Se till att använda konsekventa röst- eller handkommandon när du tränar så att din hund kan associera dessa kommandon med de övningar du vill att den ska utföra.

Tunnelhinder

Det finns många sätt att ordna en tunnel med saker från hemmet. Har dina barn en lektunnel kvar från när de var små? Dessa lätta och tillplattbara korridorer är perfekta för hundträning. Dessutom kan de enkelt förvaras när de inte används och tar inte upp mycket plats.

Hundar som inte alls är vana vid tunnelträning kan tycka att det är lika roligt med en kartong där du tar bort botten. Du kan behöva stötta upp lådan när din valp använder den. Du ska alltid börja med en kortare tunnel, inte mer än några decimeter lång, tills din hund vänjer sig vid tanken på att gå igenom tunneln.

Om din hund aldrig har tränat agility förut med tunnlar kan den tveka att gå igenom tunneln. Uppmuntra din hund. Gå ner på knä och kryp själv genom tunneln och kanske vill din hund följa efter dig. Du kan också placera godis i öppningen, i mitten och i slutet av tunneln för att uppmuntra din nya atlet att ta sig igenom den. Och precis som med all annan träning, var konsekvent i dina kommandon för att hjälpa din valp att förstå att du vill att den ska gå genom tunneln.

Ramper

Ramper kan vara ett roligt tillskott till din hunds hinderträning. Några stora playwoodskivor och lättbetongblock kan enkelt skapa en ramp för din hund att springa upp och ner för, men se till att de är säkra och står stadigt och inte rör sig när din hund springer upp och ner.

Ändra ordningen

När din hund börjar få grepp om träningen och tar sig igenom alla hinder genom att bara lyssna till dina kommandon eller handgester, kan du ändra ordningen på hindren. Detta kommer hjälpa din hund att förstå att varje hinder har sitt eget kommando, snarare än att bara följa samma vägar som tidigare.

Vill du göra allt lite roligare? Lägg till några extra utmaningar till din hunds hinderträning, som att låta den fånga en tennisboll i slutet av banan eller hoppa i en barnpool för att hämta en flytande leksak. Om du tränar under varma sommarmånader, fundera på om du även vill sätta upp några vattenspridare för att hålla din hund sval-se bara upp så att rampen inte blir våt och hal så att din hund skadar sig.

Oavsett hur du bestämmer dig för att sätta upp din hinderbana kommer din hund att älska den. Det kommer även att ge honom extra motion och du kommer ha oändligt roligt medan du ser honom hoppa från hinder till hinder. Efter ett tag kan du ta tid och se hur snabbt han kan genomföra banan; du vet aldrig, din hund kanske blir ett riktigt proffs.

Biografi artikelförfattare

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila är en djurälskare som tror på ordets kraft och på hur ett meddelande kan informera - och även förändra - lyssnaren. Hennes texter kan hittas överallt på internet och i skrift. Kontakta henne på Twitter @ReinventingErin eller läs mer om henne på http://einollila.com.

 

Relaterade artiklar om hund- och kattskötsel

 • Hur får jag min hund att sluta skälla? | Hill's Pet

  Att kunna kontrollera din hunds ljudnivå är en viktig del i din roll som ansvarsfull hundägare. Oavbrutet skällande kan vara irriterande inte bara för dig utan även för dina grannar.
 • Beteendeträning för din valp | Hill's Pet

  Din valp är utan tvekan sötast och "goast", men den kommer inte förprogrammerad med lydnad. Uppfödaren kan ha börjat arbetet med att få valpen rumsren, men hur valpen beter sig som din hund är helt och hållet ditt ansvar.
 • Avlägsna dåligt beteende | Hill's Pet

  Många människor tror att hundar bits eftersom "det ligger i deras natur". Men hundar blir inte aggressiva utan anledning och många hundar uttrycker aggression när de känner sig stressade eller trängda.
 • Tidig träning | Hill's Pet

  Ingen kan bortse från att små valpar är söta och goa, men om de ska utvecklas till sociala och glada hundar behöver de dresseras. Valpar lär sig mycket snabbt, och därför att det viktigt att lära den rätt beteende redan från början.
 • Flockledaren - din valp eller du? | Hill's Pet

  Hundar är flockdjur som behöver en ledare. I det här sammanhanget är det du som är flockledaren. Genom att etablera vissa regler i ett tidigt skede, hjälper du valpen att känna sig trygg och skapar ett band mellan er. Du måste få valpen att förstå att du och din familj står högst i rangordningen. Du kan etablera rangordningen med hjälp av några enkla regler:
 • Hund och spädbarn...kommer överens | Hill's Pet

  Med de rätta förberedelserna så borde det inte vara några problem att föra samman ett nyfött barn och en hund. Det är självklart alltid spännande att ett nytt barn föds, men ibland kanske inte din hund delar din entusiasm.