Vad kattens svans talar om för dig

$authorText
Minuter läsning

Kattens svans kan berätta om vad som pågår i kattens huvud. Svansar är bra indikatorer på humöret. Ta dig tid att observera din katts beteende och du kommer att börja få en känsla om vad kattens svans berättar.

Läge: hög. När din katt håller svansen högt upp i luften när den rör sig runt i sitt revir uttrycker den självförtroende och tillfredsställelse. En svans som sticker rakt upp signalerar glädje och en vilja att vara vänlig. Titta även på spetsen på en upprätt svans. Ett litet ryck kan betyda ett särskilt glatt ögonblick.

Position: böjd som ett frågetecken. Du kan överväga att ta en paus från dina dagliga uppgifter för att leka med din katt om du märker en böjd svans. Det här svansläget signalerar ofta ett lekfullt humör och en katt som är redo att ha lite roligt tillsammans med dig.

Läge: låg. Se upp. En svans som pekar rakt ner kan signalera aggression. En lägre svans är ett mycket allvarligt humör. Tänk dock på att vissa raser, till exempel perserkatter, tenderar att ha sina svansar lågt utan någon särskild anledning.

Läge: undanstoppad. En svans som är böjd under kroppen signalerar rädsla eller underkastelse. Något gör din katt nervös.

Läge: uppblåst. En svans som liknar en piprensare speglar en kraftigt upprörd och rädd katt som försöker se större ut för att avvärja fara.

Läge: piskande svans. En svans som slår snabbt fram och tillbaka indikerar både rädsla och aggressivitet. Betrakta det som en varning att hålla sig borta.

Läge: viftar på svansen. En svans som rör sig långsamt från sida till sida innebär vanligtvis att din katt är fokuserad på ett föremål. Du kan se svansens läge precis innan din katt kastar sig över en leksak eller en foderbit rullat utanför matskålen.

Läge: lindad runt en annan katt. En svans som är lindad runt en annan katt är som när du lägger armen runt en annan person. Den förmedlar vänskap.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter