[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Skötsel av en äldre, vuxen hund

Praktiska råd och tips för äldre hundar - 7 år och äldre

Att flyga med din hund

Det viktigaste att tänka på innan du flyger med din hund, är förberedelse. Se till att du uppfyller de rätta kraven för karantän i det land du ska resa till. Det kan vara så mycket som upp till 6 månader vilket är längre än de flesta människor har semester! Husdjurens Rese Schema finns tillgängligt för resor inom EU, gå till www.

LÄS MER

Så här hanterar du din hund eller katts magbesvär

Många hundar och katter får då och då besvär med magen. Det är viktigt att du vet vad du kan förvänta dig, även om detaljerna inte är så angenäma.

LÄS MER

Skötsel av en äldre, vuxen hund

Det tråkiga med att vara hundägare är att din hund förmodligen kommer att bli gammal långt före dig. Åldrande hundar behöver lite mer uppmärksamhet men kan fortfarande ha ett friskt, roligt och tillfredställande liv i slutskedet.

LÄS MER

Hur får jag min hund att sluta skälla?

Att kunna kontrollera din hunds ljudnivå är en viktig del i din roll som ansvarsfull hundägare. Oavbrutet skällande kan vara irriterande inte bara för dig utan även för dina grannar. Varför allt oväsen? Det första steget till att hantera problemet är att förstå varför en hund skäller.

LÄS MER

När din hund dör

Medellivslängden för en hund är runt tio till tolv år. Detta betyder att de flesta hundägare kommer att gå igenom den smärtsamma erfarenheten av att förlora sin hund.

LÄS MER

Varför äter hundar gräs?

Din hund härstammar från den mäktiga vargen, en ståtlig jägare och en inbiten köttätare. Du ger honom mat av bästa tänkbara kvalitet, så varför insisterar han på att äta gräs? Medan ingen med säkerhet vet varför hundar äter gräs så är hundkännare ganska säkra på att det är ett normalt hundbeteende och säkerligen inget att oroa sig över.

LÄS MER

Att ta itu med hundloppor

Hundloppor är ovanligt i Sverige men om du tar med hunden utomlands så ökar risken och det kan vara bra att veta lite mer hur du hanterar detta. Få saker är så frustrerande för en hundägare som loppor. De kan orsaka smärtsamma bett och i vissa fall överföra sjukdomar

LÄS MER

Tandvård för hundar

Tro det eller ej men att se efter din hunds tänder är lika viktigt som att se efter dina egna. Det är viktigt för ditt djurs hälsa överlag att få bra tandvård. Plack och tandsten Saliv, protein, bakterier och matrester bildar tillsammans plack som stannar kvar på tänderna och byggs upp om de inte avlägsnas.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]