[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Skötsel av en äldre, vuxen hund

Praktiska råd och tips för äldre hundar - 7 år och äldre

Tecken på åldrande hos äldre hundar

Visste du att 46 % av alla hundägare i Europa har en hund som är +7 år ? Tyvärr är det ännu ingen som har upptäckt ungdomens källa som kan göra att din hund aldrig åldras. Däremot finns det flera sätt att hantera de förändringar som åldringsprocessen medför. Första steget att hjälpa din äldre hund är att uppmärksamma att vissa beteenden och/eller tecken på mental hälsa har förändrats. Det finns flera vanliga ålderstecken som du enkelt kan komma ihåg genom att numrera dem från 1–5 på fingrarna. Tecknen är inte specifika för allmänt åldrande, utan kan ibland även vittna om ett bakomliggande hälsoproblem. Om din hund uppvisar något av dessa tecken är det viktigt att du kontaktar din veterinär, så att hen kan undersöka hunden.

LÄS MER

Att hålla äldre hundar unga: hur man främjar vitalitet

Att ta hand om äldre hundar är en utmaning, men ditt band till ditt husdjur innebär att varje stund som du tillbringar med hunden är viktig för er båda. Därför vill du ge hunden och dig själv så många av dessa stunder som möjligt. Hur kan du då få din äldre hund att känna sig ung? Börja med att ge hunden mat av hög kvalitet som är särskilt framställt för hundens hälsobehov när den åldras. Sen är det viktigt att hålla hunden fysiskt och mentalt aktiv. Om du gör detta kommer kommer du att lyckas bra med att hjälpa din fyrfota kompis att åldras utan besvär.

LÄS MER

Att flyga med din hund

Det viktigaste att tänka på innan du flyger med din hund, är förberedelse. Se till att du uppfyller de rätta kraven för karantän i det land du ska resa till. Det kan vara så mycket som upp till 6 månader vilket är längre än de flesta människor har semester! Husdjurens Rese Schema finns tillgängligt för resor inom EU, gå till www.

LÄS MER

Så här hanterar du din hund eller katts magbesvär

Många hundar och katter får då och då besvär med magen. Det är viktigt att du vet vad du kan förvänta dig, även om detaljerna inte är så angenäma.

LÄS MER

Skötsel av en äldre, vuxen hund

Det tråkiga med att vara hundägare är att din hund förmodligen kommer att bli gammal långt före dig. Åldrande hundar behöver lite mer uppmärksamhet men kan fortfarande ha ett friskt, roligt och tillfredställande liv i slutskedet.

LÄS MER

Hur får jag min hund att sluta skälla?

Att kunna kontrollera din hunds ljudnivå är en viktig del i din roll som ansvarsfull hundägare. Oavbrutet skällande kan vara irriterande inte bara för dig utan även för dina grannar. Varför allt oväsen? Det första steget till att hantera problemet är att förstå varför en hund skäller.

LÄS MER

När din hund dör

Medellivslängden för en hund är runt tio till tolv år. Detta betyder att de flesta hundägare kommer att gå igenom den smärtsamma erfarenheten av att förlora sin hund.

LÄS MER

Varför äter hundar gräs?

Din hund härstammar från den mäktiga vargen, en ståtlig jägare och en inbiten köttätare. Du ger honom mat av bästa tänkbara kvalitet, så varför insisterar han på att äta gräs? Medan ingen med säkerhet vet varför hundar äter gräs så är hundkännare ganska säkra på att det är ett normalt hundbeteende och säkerligen inget att oroa sig över.

LÄS MER

Att ta itu med hundloppor

Hundloppor är ovanligt i Sverige men om du tar med hunden utomlands så ökar risken och det kan vara bra att veta lite mer hur du hanterar detta. Få saker är så frustrerande för en hundägare som loppor. De kan orsaka smärtsamma bett och i vissa fall överföra sjukdomar

LÄS MER

Tandvård för hundar

Tro det eller ej men att se efter din hunds tänder är lika viktigt som att se efter dina egna. Det är viktigt för ditt djurs hälsa överlag att få bra tandvård. Plack och tandsten Saliv, protein, bakterier och matrester bildar tillsammans plack som stannar kvar på tänderna och byggs upp om de inte avlägsnas.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]