Har min hunds biologi utvecklats?

Trots att det är vetenskapligt bevisat att hundar har utvecklats från vargarna, så har saker och ting förändrats över de senaste 30.000 åren. Precis som du har hundar utvecklats med tiden - och som vetenskapsbaserad forskning nu visar, har deras matsmältnings-biologi också utvecklats.

I själva verket är det på grund av hundens relation med människan som dess biologi har ändrats. Under tämjningsprocessen som skedde ändrades hundens genetiska egenskaper från deras vargförfäders, vilket tillät dem att utvecklas och frodas med en variation av balanserad mat innehållande fullkorn och andra kolhydratrika ingredienser.

Det är omöjligt att mäta en hunds instinktiva begäran för kött, men när de får ett val så visar forskning att hundar, och katter, väljer föda med högre fetthalt, inte högre proteinhalt.

Även om själva tanken på att din hund skulle äta som en varg kan verka enkel att ta in, så kan denna foderdiet skapa komplikationer:

  • Hundar kan få för mycket protein
  • Färskfoder kan sätta både dig och din hund, eller katt, i riskzonen för livsmedelsbaserade sjukdomar
  • Många köttingredienser innehåller ett överskott av mineraler och är ohälsosamma i stora mängder

På Hill’s tror vi att det är viktigt att ha full förståelse för nutrition. Därför blir vi inte lurade av hundens vassa tänder eller familjerelation till vargar - våra nutritionister och foderspecialister jobbar hårt för att förstå vad hundar kan smälta ner, samt vad de ska äta för att få optimal nutrition.

Så, vad kan du göra för att försäkra dig om att din hund får det foder den behöver för optimal nutrition?

  • Leta efter ett balanserat och känt foder som tar hänsyn till deras nuvarande behov
  • Leta efter högkvalitativa proteinkällor som är lättsmälta
  1. Meyer H, Kienzle E. Dietary protein and carbohydrates: Relationship to clinical disease. In: Proceedings. Purina International Nutrition Symposium, Orlando, FL, 1991: 13-26.