Ny Hund-/Kattägare: Katt

Funderar du på att bli kattägare? Bläddra bland de här artiklarna för att göra din upplevelse så smidig som möjligt. 

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Vad du kan förvänta dig när du skaffar katt?

Just nu frågar du säkert dig själv ”Bör jag skaffa katt?”. Det är en spännande fråga som du dock bör ta på allvar. Att skaffa katt är ett stort åtagande, så innan du köper den där kattlådan och leksakerna, bör du tänka över följande: Känner du till en bra veterinär? Är ditt hem säkert för en katt? Har du talat med dina rumskamrater eller dina små barn om hur viktigt det är att vara försiktig med en katt? Dessa frågor är bara början. Läs mer för att få svar och användbar information om hur du ser till att din nya kompis är glad och frisk i många år framöver. 

Förbereda ditt hem för en katt  

Att ta hem en katt kräver inte bara att möblerna flyttas lite – det finns annat som behöver göras också. Först bör du se till att alla farliga och värdefulla saker – kemikalier, rengöringsmedel, kläder, skor osv. – antingen plockas bort från hemmet eller i alla fall är utom räckhåll. Detta betyder att skåp ska vara stängda, bänkar och golv fria och strömkablar och sladdar ska vara utom synhåll eller fästade i väggen. Du måste också gradvis introducera katten för barnen. Ta det lugnt och försiktigt så att de hittar sin plats i familjen. Det är svårare när det gäller andra djur i hushållet. Börja med att låta dina andra djur lukta på en leksak eller ett föremål som den nya katten har lekt med och sikta på att sedan bygga på detta och gradvis öka exponeringen för den nya katten. Du bör alltid vara med när de träffas, tills du är säker på att alla är sams.

Efter att katten kommit hem

Att skaffa katt för första gången kan vara lite läskigt, men det finns många saker du kan göra för att ni ska komma bra överens. Se till att katten har det bra genom att skaffa det nödvändigaste (kattlåda, kattmat, sovplats, vattenskål osv.). Skaffa några leksaker och skapa en säker miljö för katten genom att ta bort giftiga växter och stänga toalettlocket. När ni lär känna varandra kommer den gradvis att berätta för dig vad den gillar och inte gillar. Kom bara ihåg att ta det lugnt och njuta av varje stund av din nya vänskap.