Hundraser

Ta en titt på våra artiklar för användbar information om hundraser. 

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Känna till olika raser

Oavsett om du letar efter en tuff träningspartner eller någon att gosa med på soffan, är det viktigt att du väljer rätt ras för din livsstil. Om det känns svårt att fatta ett beslut bör du avsätta lite tid till att undersöka alternativen. Vi har flera artiklar som är fulla med användbar information om rasegenskaper, personlighet, boendebehov och historia. Varje ras har en unik läggning och en av dem är säkert perfekt för dig och din livsstil.

Egenskaper och personlighet 

Från längd och vikt till motionsbehov – det finns många fysiska egenskaper och personlighetsdrag att överväga när man väljer en ras. Om du vill ha en stor hund som är lugn och kräver mindre motion kan en basset vara ett alternativ. Eller om du föredrar små hundar och vill få mycket motion själv kan du prova en jack russell terrier som har extremt mycket energi och kräver mycket motion och stimulans. Gå igenom våra hundprofiler för att hitta en personlighet som passar dig. Det är också viktigt att tänka på vilka hälsoproblem din favoritras kan drabbas av. Tyvärr finns det en del raser där vissa hälsoproblem är vanligare än hos andra – läs på innan du bestämmer dig för en viss ras.

Vilken ras är bäst för dig?

Att skaffa hund är ett stort åtagande och något som kräver en allvarlig titt på din livsstil. Vissa saker som du bör fråga dig själv är: Hur mycket tid kan du lägga på din hund varje dag? Är ditt hem och din bil lämpliga för stora raser eller små raser? Stör det dig om hunden fäller mycket? Har du familjemedlemmar som är allergiska mot hundar? Och har du möjlighet att träna och stödja din hund på rätt sätt? Det finns en oändlig lista med saker att tänka på när man ska välja en ras – kom bara ihåg att undvika att fatta ett beslut enbart baserat på utseende.