Kattraser

Försöker du komma fram till vilken kattras som passar dig bäst? Läs dessa artiklar som innehåller användbar information. 

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Känna till olika raser

Du är kanske en aktiv och utåtriktad person som vill ha en kompis som är lika äventyrlig som du är. Eller vill du kanske ha en avslappnad, lätthanterlig katt vars favoritsysselsättning är att sova. Du vet vad du vill ha, men vet du hur du hittar det? Börja med att utforska olika kattraser. Varje ras har sin egen historia, personlighet och ett visst utseende och en av dem kan vara perfekt för dig och din livsstil.

Egenskaper och personlighet 

Oavsett om de är långhåriga, korthåriga eller en blandning av båda, har varje ras en unik uppsättning egenskaper och en unik personlighet. Vissa av dessa egenskaper kräver en viss livsstil eller en god förståelse för deras behov. Om du till exempel har barn eller andra husdjur, kan vissa typer av katter fungera bättre tillsammans med dem än andra. Tänk också på hur mycket tid du är villig att lägga på att vårda din katts päls. Vissa raser kräver mycket lite skötsel, medan andra måste borstas regelbundet för att hålla sig rena och friska. Och om någon är allergisk mot katter i ditt hem bör du överväga hypoallergena katter eller katter med låg påverkan på allergiker. 

Vilken ras är bäst för dig?

Man tror att människor har fött upp katter för att få fram specifika karaktärsdrag i tusentals år. Men även om du inte har tillgång till en uppfödare kan du hitta rätt katt för dig med lite efterforskning och en ordentlig titt på din livsstil och personlighet. Faktum är att det finns över 40 kattraser att välja mellan. Så läs på ordentligt genom att titta på våra profiler för kattraser och läs historien bakom varje ras. Du kommer att hitta spännande historier om ursprung, import och till och med legender om din framtida kattkompis.