Katt Hälsovård

Lär dig mer om din katts hälsa genom att söka i våra informationsspäckade artiklar nedan. 

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Tips och råd 

Att ta hem en ny fyrfota kompis är spännande, men som nybliven kattägare har du säkert en massa frågor om kattens hälsa. Det skulle hjälpa om katter kunde berätta hur de känner sig. Men oroa dig inte, vi har ett helt bibliotek fullt av hälsovårdtips för att hjälpa dig att förstå de subtila hintarna. Bara bläddra bland våra hälsoråd nedan så har du kommit en bra bit på vägen mot att bli bästa möjliga kattägare.  

Orsaker till sjukdomar 

Om din katt beter sig annorlunda och du oroar dig för dess hälsa är det alltid bäst att tala med veterinären. Här kan du läsa på om olika sjukdomar hos katter och orsakerna till dem. Det finns många vanliga orsaker till att katten genomgår en förändring. Det kan handla om allt från genetik till ras, ålder, livsstil, sinnestillstånd, beteende eller miljö. Lär dig mer om vanliga orsaker till förändringar, så att du alltid är redo att ta hand om katten på rätt sätt. 

Tecken och symtom 

Hälsoproblem visar sig på flera olika sätt. Vissa är mycket enkla att upptäcka och ger tydliga symtom som ökad urinering, stress och överdriven pälsvård. Men andra hälsosymtom hos katter är inte lika enkla att upptäcka. Lär känna kattens personlighet och hur den reagerar i vissa situationer. Förändringar av humöret eller beteendet kan också vara ett tecken på att katten håller på att utveckla hälsoproblem. 

Förebyggande behandlingar 

Det finns många förebyggande åtgärder som du kan vidta för att förhindra att katten blir sjuk eller skadas – allt från rätt nutrition, pälsvård och motion till att förebygga parasiter och gå till veterinären. Läs om rekommenderade vaccinationer, pälsvårdstips, läkemedel mot loppor och fästingar och mycket mer, så att din kattunge får det skydd den behöver.