Katt Träning

Ta en titt på de här artiklarna för att lära dig hur du tränar en katt.

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Hur du tränar din katt

Hundar vill att deras ”ledare” ska vara nöjda med dem, men det är viktigt att komma ihåg att katter är annorlunda. De är mest intresserade av att vara nöjda med sig själva! Så om du vill att katten ska sluta klösa på möblerna, hoppa upp på köksbänken eller bitas kräver det mycket tålamod, respekt, positiv förstärkning och belöningar.

Grundprinciper för träning

Först och främst bör du komma ihåg att katter inte förstår bestraffning. Det är mycket mer effektivt att uppmuntra positivt beteende. Visst låter det knepigt? Men det behöver det inte vara. Säg bara ett lugnt och stadigt ”nej” till katten om den gör något du inte tycker om. Och om den gör något du tycker om ska du ge den massor av kärlek och uppmärksamhet. Godbitar är alltid mycket motiverande – så ha några näringsrika godbitar till hands. (Men se till att inte ge katten för många.)

Litter Box Training

Katter är naturligt renliga av sig, så din katt kan säkert redan använda kattlådan. Förbered lådan innan katten flyttar in hos dig. Om du har plats hemma kan du ge katten mer än en låda. Ställ dem på tysta, lugna platser och kom ihåg att rengöra dem varje dag.

Socializing Your Kitten

Katter har en mycket kort socialiseringsfas. Faktum är att den mest avgörande tiden för beteendeutveckling och socialisering är 4 till 16 veckor. Innan katten flyttar in hos dig har den troligen redan exponerats för människor, särskilt om den kom från ett katthem. Se till att introducera barn för katten också. Men säg till barnen att vara försiktiga med den. Oftast är det bäst att introducera nya människor för katten i korta stunder, tills den känner sig bekväm runt nya människor. Om du tvingar den att vara mer social än den vill, kan den bli rädd eller tillbakadragen eller till och med utveckla hälsoproblem på grund av stress.